Hur väljer jag det bästa Borrelia Specialist?

borrelios är namnet på en bakteriell infektion som sprids från en fästing till människa. Denna sjukdom kan orsaka en rad symptom, många försvagande, även nervskador. Att hitta en borrelios specialist kan vara en viktig del av att göra en fullständig återbetalning från denna sjukdom. Som med alla läkare är det viktigt att välja en specialist som är väl utbildade, som förstår er oro, och med vem du är bekväm.

Du kan få borrelia när ett rådjur fästing bär Borellia burgdorferi bakterier biter dig. Eftersom fästingen är ritningen blod, blir en del av fästingen saliv uppstötta. Infektionen sedan färdas genom blodomloppet.

som smittats med borrelia kan börja se symptomen på bara en vecka, eller inte på flera år. Lyme sjukdomssymtomen inbegriper hudutslag, ofta i form av en mitt i prick, ledvärk, muskelstelhet, huvudvärk och trötthet. Om du känner igen något av thse symtom, kontakta primärvården läkare att skicka dig till en Borrelia specialist. Beroende på primärvården läkare, kan du behöva få ett blodprov först för att bekräfta att du verkligen har sjukdomen. Andra läkare kan komma överens om att skicka dig baserat på dina symtom.

borrelios specialister endast behandla patienter som är infekterade med Borellia burgdorferi bakterier. Du kanske vill överväga att se en smittsam sjukdom läkare, eftersom de ofta känner en hel del om borrelios. Dessa läkare är mycket kunnigare än din primärvården läkare, eftersom det är deras jobb att studera sjukdomen och hålla koll på de nyaste behandlingarna.

Ett bra sätt att hitta de bästa borrelios specialist är att be läkare på en hälsocentral för en rekommendation. De flesta läkare är bekant med specialister inom sitt område, och bör kunna vägleda dig till en läkare eller sjukhus för vidare behandling. Du kan också hitta information om specialister via försäkringsbolag, och många försäkringsbolag erbjuder en lista över specialister som omfattas av deras tjänster.

Du kanske också kunna hitta borrelios specialister i ditt område genom att prata med vänner eller familj som har drabbats av sjukdomen, eller genom att kontakta en lokal stödgrupp. Symptomen på borrelia inte alltid försvinner när behandlingen är klar, så en stödgrupp kan vara en bra fortsatt resurs. Du kan också kontakta sjukhus i ditt område att ta reda på vilken typ av specialister kan vara tillgängliga för dig.

En borrelios specialist kommer att kunna korrekt diagnostisera dig och komma igång på ett regemente antibiotika. Dessa antibiotika kan vara muntlig, eller de kan ges via en venös infart. Det kan ta två till fyra veckors behandling att lyckas bli av med infektionen. Efter det kan du behöva arbeta med borrelios specialist för att behandla eventuella kvarvarande symtom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.