Hur kan jag resa tryggt när jag tar daglig medicinering?

När du reser med mediciner du tar regelbundet, finns det några tips på hur du gör det säkert. Dessa kan hjälpa dig att underhålla din medicinska behandling och medicin förvaras på rätt sätt. Dessutom kan de hjälpa dig att hantera situationer som kan uppstå om medicin gå förlorade eller stulna.

Oftast är det enklast att resa med mediciner när du kör eller en bil passagerare. Du bör planera för att hålla medicinering säkert och oåtkomligt för barn. Se också till att notera någon särskild förvaring rekommendationer för medicinering. Om din medicin behöver kylning, är du bäst vad ta med en kylare eller en liten plugg i kylskåp som fungerar i bilen. Detta kan vara en bra idé även om du reser med läkemedel som inte kräver kylning. Bilar kan få notoriskt varm, vilket kan ändra eller upphäva effekten av din medicin.

Får inte resa med läkemedel förpackade i en svalare fyllt med is. De flesta Meds måste hållas torra förutom att förvaras svalt. Istället lagra medicin i en kylare med förpackningar av blå is. Också överväga att hålla medicin i lufttäta plastpåsar så att flaskorna inte blir våta. Du kan även använda en liten matlåda med en inbyggd kylare in för detta ändamål, men om du reser med barn du kanske vill undvika detta. Tala unga ressällskap som matlåda /kylaren innehåller din medicin och låt dem veta att det är tabu.

När du reser med läkemedel med flyg, det är en bra idé att hålla minst ett par doser med dig. Du kan aldrig berätta när bagaget kan försvinna, eller om förseningar på flygplatsen kunde lämna dig utan en som behövs leverans av läkemedel. Du normalt inte kan ta kylda läkemedel på ett plan utan föregående avtal med ett flygbolag.

istället om du behöver kyla medicin, antingen tala med flygbolaget om denna begäran, eller alternativt kontakta ett apotek där du bor för att få ett recept redo för dig till din destination. De flesta flygbolag begär nu att om du reser med läkemedel i flytande eller i gelform som är större än 3 uns (0,08 ml), måste du deklarera dessa säkerhetsåtgärder innan du går ombord ett plan.

När du reser med läkemedel finns det alltid oro för att läkemedel kan vara borttappad eller stulen. I detta fall, det viktigaste är att kunna få tillgång till ersättning läkemedel. Om du reser inom landet, kolla med din hälsa försäkringsbolag om apotek i ditt hälsotillstånd plan på de områden som du planerar att resa. Det kan vara bra att använda apotek för att fylla ditt recept som är ganska stora och kommer sannolikt att hittas på annat håll. Istället för att använda ett litet lokalt apotek, överväga att använda en Walgreen's eller Wal-Mart, eller andra sådana butiker, eftersom dessa är lättare att hitta.

Utöver dessa säkerhetsåtgärder när du reser med läkemedel vara säker på att få en del viktig information med dig, inklusive:
  • Ditt sjukförsäkringskort
  • Telefonnumret till din läkare
  • En säkerhetskopiera skriftlig anvisning för alla läkemedel
Du kan behöva ha alla dessa om du måste byta ut din medicin på din resa.

Var

medveten om att när du reser med läkemedel som är av smärtstillande eller lugnande typ, dessa är de mest sannolika mål för stöld. Vad bra, läkemedel mot erektil dysfunktion är vanligt stulen. Du kanske vill hålla dessa typer av läkemedel med dig istället för att lämna dem i ett hotellrum eller allmänt tillgängliga på en camping. Alla läkemedel som kan behöva vidtas på akutåtgärder som ett astma inhalator bör hållas med dig hela tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.