Hur kan jag hjälpa mitt barn att sova hela natten?

En av de största milstolparna ett barn kommer att nå är när han eller hon äntligen sover hela natten. Medan vissa barn naturligt somna och sova lätt med lite motstånd, går andra inte försiktigt och slåss sparkar och skriker hela vägen. Det finns ingen rätt sätt att få ett barn att sova hela natten-alla föräldrar bör ta hänsyn till barnets personlighet och temperament när du tar råd om sömn.

Ett barn anses vara sova hela natten när han eller hon sover minst sex timmar i rad. Som barn åldrar, sova krav förändras. En nyfödd, till exempel, sover från 16 till 20 timmar per dag, med den längsta natten sträckan i genomsnitt cirka fyra till fem timmar. På tre månader, 90% av barnen sova hela natten, i genomsnitt ungefär sex till åtta timmar.

På sex månader kan föräldrarna dra en suck av lättnad, eftersom det är vid denna ålder att ett barn inte längre behöver vakna upp till en nattetid utfodring. Oavsett vilken sova expert du väljer att följa, enas de alla om att ett bra, konsekvent natten rutin viktigt att få ditt barn att sova hela natten. Efter middagen är det bra att börja förbereda sig för läggdags med en sval och ned eller tyst-time rutin, till exempel ett bad och skön pyjamas, följt av behandlingen. Om ditt barn är yngre, kan du ersätta gunga och lyssna på lugn musik.

Grunden för att få ditt barn att sova hela natten och sova börjar tidigt. Det finns många olika åsikter i frågan, och det viktiga är att föräldrarna följer bara vad de önskar. Av alla teorier, finns det två huvudsakliga sätt att få ditt barn att sova hela natten. Den första kallas förälder lugnande , vilket innebär att en förälder hjälper barnet eller barnet sova genom att vagga, vård, utfodring eller sjunga vaggvisor. Även om detta gör att barnet känner sig trygga och bygger förälder-barn förtroende, potentiell nackdel är att barnet bara kommer att somna med hjälp från moderbolaget och kommer inte att somna om efter vaknat på natten.

Dr William Sears, som är en stor förespråkare för "attachment parenting" och förälder lugnande, anser att föräldrar bör vara realistiska om vad du kan förvänta från sina barn när det gäller sömn. Föräldrar bör vara flexibel och inte förväntar sig att deras barn att passa in i en "perfekt sleeper" mögel. Sears anser att föräldrar bara ska göra vad de känner sig bekväma med och bestämma vad som gör deras barn känner sig mest bekväm också. Han är också en förespråkare för samsovning, där barnet sover antingen i sängen med föräldrarna eller i rummet med dem.

Det andra sättet att få ditt barn att sova hela natten kallas själv lugnande , vilket innebär att ett barn går till sängs vaken och utbildas för att lugna sig att sova på hans egen. Även om detta kan göra ett barn mer oberoende och bidra till en förälder undvika att spendera mycket tid lugnande ett barn att sova varje natt, en del föräldrar anser att det tårar ner förtroendet mellan barnet och föräldern och att föräldrar blir mindre lyhörda för deras bebis gråter. Ett berömt själv lugnande experten är Dr Richard Ferber. Hans teknik, den "Ferber Method", vilket beskrivs i hans bok, Lös ditt barns sömnproblem , har diskuterats i föräldraskap och medicinska kretsar i flera år. Hans sätt att få ditt barn att sova hela natten är en progressiv en.

Ferber Metoden innebär att sätta barnet i säng vaken. Lugna henne för en kort tid och sedan lämna rummet. Om barnet gråter, gå tillbaka för att lugna henne, men inte plocka upp henne. Långsamt öka längden på tiden mellan besöken. I ungefär en vecka, bör barnet somna på egen hand och sova hela natten. För vissa föräldrar är gråter för mycket att bära, och för vissa barn, denna metod fungerar helt enkelt inte.

Enligt Dr Harvey Karp, genom att behandla fem "S" av sömn, bör ditt barn somnar lätt. En glad och väl lugnade barnet kommer med största sannolikhet sova hela natten. De fem S omfattar linda, sida sova, shushing, svängig och sugande.

Alla experter är överens om att för att få ditt barn att sova hela natten, det finns flera behov som måste gick till. Barnet ska vara bekvämt klädd i en varm säng. Rummet skall vara svalt, mörkt och fuktig. Vitt brus är särskilt användbart, förutom en full mage och en ren blöja. Om natten vakna fortsätter att vara ett problem, kontakta din barnläkare för att avgöra om det finns en medicinsk orsak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.