Hur gör jag ett tryggt köp online recept?

En online recept köp kan vara bekvämt, men det kan också vara riskfyllt. Det finns försiktighetsåtgärder som du bör vidta för att eliminera riskerna. De inkluderar beställning från inhemska källor, undersöka varje online-apotek, och att vara uppmärksam samtidigt som ditt köp.

Om du vill göra en online recept köp är det bäst att beställa från webbplatser vars företag är registrerat i ditt land . En anledning till detta är att det kan vara olagligt att importera vissa ämnen från utlandet. Det andra skälet är att se onlineapotek uppfyller dina regeringens standarder.

I USA, till exempel apotek som har tillstånd för online recept köp bör ha en Verified Internet Pharmacy Practice Sites (VIPPS) tätning. Om du vill kontrollera ett onlineapotek s licensiering kan du också gå till den nationella sammanslutningen av styrelserna för farmaci hemsida och hitta mer information. Olika länder kan ha olika standard och kan erbjuda olika kontroll-verktyg.

Du bör också undersöka de kontaktuppgifter som finns. Om du vill ta reda på om en online-apotek i USA är licensierad, måste du veta vilken stat det är registrerat i. En ansedd online-apotek ska ha en postadress. Det bör också ha telefonnummer som du kan tala med apotek proffs. Blanda inte ihop detta med telefonnummer som ansluter dig till försäljningsagenter eller människor som tar beslut.

Fortsätt med din undersökning genom att vara uppmärksam när du är på webbplatsen. Även webbplatser som drivs av människor och det finns utrymme för att möjliggöra mänskliga fel, vara trötta på webbplatser som har dålig grammatik eller felstavade ord. Du kanske också vill undvika att göra din online recept köp från webbplatser som påstår sig vara registrerat i ditt land, men att använda ett främmande dialekt eller grammatik mönster. Till exempel, om webbplatsen är tänkt att vara amerikanska det inte bör använda sig av brittiska grammatik.

Det är också bäst att undvika att göra din online recept köp från webbplatser som säljer andra läkemedel som är misstänksamma. En ansedd apotek bör inte erbjuda medicinska botemedel för sjukdomar som allmänt anses som obotliga. De bör inte heller tillhandahålla läkemedel som är olagliga i ditt land.

Om ditt land kräver att ett recept presenteras för att uppnå vissa läkemedel, inse att online-apotek i allmänhet inte är undantagna från detta krav. Det bör vara en stark indikation på att ett apotek inte är seriösa om du inte behöver ett recept. Det är bäst att undvika dessa apotek eftersom de kan sälja dig förfalskade eller utgångna läkemedel.

Det är också en bra idé att hålla sig à jour med narkotika förfalskning och trender bedrägeri. Du kanske kan hitta dessa på webbplatserna för tillsynsmyndigheter såsom en som drivs av amerikanska Food and Drug Administration (FDA). Dessa varningar är ofta ge information om läkemedel som säljs under falska förespeglingar och webbplatser som har nämnts för bedrägliga handlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.