Hur allergiska symptom skiljer sig från förkylningssymtom?

Förkylningar och allergier ofta uppvisar liknande symptom, vilket kan göra det svårt att avgöra varför någon är sjukdomskänsla. Det finns några viktiga skillnader mellan allergiska symptom och förkylningssymptom som kan hjälpa människor att begränsa orsaken till ohälsa snabbare och få den lämpligaste behandlingen. I båda fallen, om någon utvecklar en mycket hög feber eller svårt att andas, han eller hon bör tas till ett sjukhus för medicinsk behandling för att hantera situationen.

I fråga om en förkylning, symptom uppstår inom tre dagars exponering. Kliande, stram känsla i baksidan av näsan är vanligt tillsammans med nysningar, hosta, rinnande näsa och ibland rinnande ögon. Många känner också trött eller slö, och de kan utveckla en låg feber. Inom fyra dagar till en vecka, kommer Symtomen försvinner vanligtvis sig själva, trots att dricka mycket och hålla värmen kan hjälpa patienter att återhämta sig snabbare. Om förkylningssymptom pågå i mer än en vecka, kan detta vara ett tecken på att patienten upplever mer allvarliga frågor som säsongsbunden allergi.

allergiska symptom uppstår inom några minuter till timmar av exponering, och de kommer inte att försvinna förrän det allergen och patienten är separerade. Beroende på vilken typ av allergisk reaktion inträffar, kan man uppleva en rad symptom. Anafylaxi och nässelfeber, två av symtomen vid svår allergi, är vanligtvis inte förväxlas med vanlig förkylning, men säsongsbunden allergi eller allergier kan verka som en kall till en början.

Säsongens allergiska symptom inkluderar ett rinnande och kliande näsa, rinnande ögon, en del andas obstruktion, nysningar, hosta och en känsla av trötthet. Allergiska symptom brukar inte är feber, som kan skilja dem från en förkylning. Eftersom säsongsbunden allergi orsakas av miljön, kommer symptomen kvarstår i veckor eller månader, och när det gäller allergier mot mögel, damm och ämnen inne i ett hus, kommer symptomen blir kroniska tills situationen är riktat.

Om människor utvecklar dessa symtom med den förändring av årstidernas en övergång till ett nytt hem och arbetsplatser, eller annan förändring i sin miljö, de är nog allergiska symtom. En läkare kan hjälpa patienten begränsa orsaken till allergier och fastställa den bästa behandlingen planerar att vidta. När dessa symtom uppstår under vintern, eller strax efter gå på ett stort evenemang med många människor är det mer sannolikt förkylningssymptom, då de kommer att lösa på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.