Har Typ av Blood du har något?

Identifiera blodgrupp kan bidra till en rad olika sätt och är därför viktig. Grad av betydelse beror på individens behov. Alla ska veta sin blodgrupp för nödsituationer.

Om en kräver blod efter en olycka, avgör en blod skriver andra typer av blod en kan få. Nästan alla typer av blod är förenliga med Type O Negative. Men ibland människor kräver typspecifika blod, och därmed viss blodtyp bör vara kända.

Blod skriva kan vara ett sätt att initiera forskning om upprättande av genetiska förhållanden. Till exempel två föräldrar med AB negativt blod kan inte ha en O-positiva barn. I brottsutredningar kan detta användas för att fastställa kidnappning avgifter när ett barn uppenbarligen inte har antagits. Omvänt kan det vara början steg mot bevisa föräldrarelationer om blod typning är samma.

Blood skriva brukade vara en av de viktigaste sätt på vilket polisen inrätta en kriminell närvaro på platsen för ett brott. Eftersom det tar bara några minuter att utföra ett test blodtyp kan det fortfarande minst eliminera potentiella misstänkta. Men eftersom det finns många människor som har samma blodgrupp, som har samma blodgrupp finns på platsen för ett brott innebär inte ett nödvändigtvis skyldig. Ytterligare tester som utvärderar DNA används som bevis för närvaro vid en brottsplats. DNA kan inte kopieras, och varje persons DNA är individuell, som fingeravtryck.

Att veta sin blodgrupp kan också vara till hjälp om man planerar att donera blod, benmärg, eller ett organ. Endast blodgrupp information behövs för blodgivning. Både benmärgen och organdonation kräver mer specifika tester för att avgöra matcher. Men det är blod skriva det första steget mot att fastställa en match.

Det är också bra att veta blodgrupp eftersom sällsynta typerna är i ständig efterfrågan på lokal blodbanker. O negativa blod är i mycket hög efterfrågan eftersom detta anses vara den universella typen givarblod. Alla andra blodgrupp som kan ta emot O negativa blod. Men människor med O Negative blod kan bara få O negativa blod. Alltså detta blod behövs också speciellt för olyckor eller operationer av dessa med O negativ blodgrupp. Vad bra, kan vissa människor kräva andra typspecifika blod, vilket de med ovanliga blodgrupp uppmuntras att regelbundet donera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.