Finns det fördelar ur hälsosynpunkt Bära Koppar smycken?

Koppar smycken ibland säljs med påståenden om fördelar för hälsan som att förbättra hud eller lindra smärtan av artrit. Koppar har en lång historia av användning i området för hälsa, och modern vetenskap har bekräftat många av sina välgörande egenskaper. Många människor har upplevt befrielse från sjukdomar till följd av att bära koppar smycken, som ibland magnetiserade också. Har dock effektiviteten av koppar smycken inte är vetenskapligt bevisat, och belackare menar att det inte är det bästa sättet att dra hälsofördelar av koppar.

Koppar har använts för att främja hälsa på olika sätt sedan urminnes tider. De gamla egyptierna använde den för att rena vatten att dricka, och kulturer runt om i världen används den som en form av medicin för sådana lidanden som ont i halsen, infektioner ögat och hudåkommor. Det var också tillämpas på sår för att förhindra infektion. I modern tid, var koppar upptäcktes ha antimikrobiella egenskaper som gjorde det väl lämpad för sin gamla användning. Koppar kan användas på ytor eller vävs till tyger för att förhindra spridning av bakterier.

Som vissa andra metaller, inklusive järn och zink, koppar är fördelaktigt i kosten, men giftig utöver belopp. Koppar är viktigt för den metaboliska funktionen av alla djur och växter. Det rekommenderade dagliga intaget för vuxna människor är 0,9 mg /dag. Dietary koppar stöd i funktion i hjärta och blodomlopp, samt främja ett väl fungerande immunförsvar och friska ben. Dessa fördelar kan endast komma från intag av koppar, utan att bära koppar smycken. Några naturliga kosten koppar är skaldjur, orgel kött, bönor, nötter, hela korn, lummiga gröna grönsaker, torkad frukt och jäst.

Även koppar är känd för att ha många fördelar för människor, är det tveksamt om koppar smycken bäst drar nytta av dem. Det är inte troligt för koppar som absorberas genom huden med stora belopp till följd av att bära koppar smycken, och se det finns tillräckliga mängder koppar i kosten kan vara ett klokare val. Dessutom, även om antimikrobiella egenskaper av koppar är potentiellt mycket användbara för sådana saker som diskar matlagning delas eller filtar, fördelarna med en grodd-resistent armband eller VRISTKEDJA är försumbara.

Men många patienter svär effektivitet koppar smycken. Förespråkarna menar att det kan användas för att inrikta sig på specifika områden, till exempel genom att bära en koppar armband för att lindra artrit smärta i handleden och handen. Det finns många attraktiva delar av koppar smycken på marknaden för både män och kvinnor, inklusive ringar, armband, halsband, vristsmycken, klockor, band arm, och nästan allt annat du kan tänka dig. Huruvida det finns hälsovinster som kan uppnås genom att bära magnetiska smycken har det ofta stora estetiska värde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.