Är det hälsosamt för mina barn ska få en låtsas kompis?

en låtsaskompis är en fiktiv kompis ofta skapats av ett barn. Barnet kan behandla låtsaskompis i ganska verkligt sätt. Han eller hon kan leka med en låtsas kompis eller prata med den, kan han försöka mata den, eller skylla vän om en ogärning begås.

Det är ganska vanligt för ett barn att ha en låtsaskompis , och det innebär inte att barnet har någon typ av störning. Även om det är så att en del barn med autism har en, de flesta barn med en låtsas kompis har någon hjärna behandling eller psykologiska problem.

I själva verket är en låtsaskompis ofta ett underbart sätt för barn att uttrycka sin kreativitet. Den vän öppnar för möjligheten att uppleva alla typer av fantasi. Som väl kan låtsaskompis vara en viktig hjälp för ett barn från en psykologisk synvinkel. Den vän, eller inbillade landar barnet skapar, kan hjälpa barnet att världen i det sätt han eller hon vill det.

I vissa fall har en låtsaskompis är ett svar på ensamhet eller överdrivet stress i hemmet, vilket gör det en fördel att klara enhet. Ett barn som är isolerad kan behöva ha en kompis att leka med. Barn som lever i påfrestande förhållanden får använda en låtsaskompis för önskan uppfylls.

I allmänhet bör föräldrar inte vara bekymrad över barnets låtsaskompis, särskilt när barnen är små. Oro skulle uppstå när det imaginära vän förhindrar barnet från att göra riktiga vänner. Till exempel en kindergartner som fortsätter att spela med sin "vän" snarare än att interagera med andra barn kan behöva lite hjälp anpassning mellan det verkliga och inbillade.

Men utmanande barnet och försöker att tvinga barnet att ge upp den vän är en mycket dålig praxis. Om den imaginära vän är isolera barnet socialt, är att spela terapi bra att låta barnet gradvis övergång från den imaginära vän. Att tvinga barnet att "möta verkligheten, kan" vara grym och remsor av barn möjlighet att beställa sitt eget drömliv.

Oro uppstår när barn i tonåren utveckla imaginära vänner. Fastställa i vilken utsträckning barnet anser vän är verkligt viktigt. Några tonårsflickor har tänkt pojkvänner, en helt ofarliga praxis, när de förstår att pojkvännen inte riktigt existerar.

En tonåring eller ung vuxen med en påhittad vän eller fiende, dock kan manifesterar en viss grad av schizofreni. Att prata med en själv ofta eller tro att någon okänd fiende kommer att skada en föreslår tonåring bör utvärderas av en psykisk hälsa utövare.

Små barn däremot, är i allmänhet ganska psykiskt frisk när befruktning en låtsaskompis. Studier visar dessutom att dessa barn kan stärka deras självkänsla genom att ha en vän som behandlar dem med största respekt och villkorslös kärlek. Barn är också försöker definiera skillnaden mellan fantasi och verklighet. När de äldre i de flesta fall blir det imaginära vän mindre verklig, även om vän får förbli en värdefull minne av oskyldiga dagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.