Vilken typ av Motion är bra för gravida?

Måttlig fysisk aktivitet under graviditeten är en viktig verksamhet för de flesta blivande mammor. I själva verket utövar i minst trettio minuter varje dag vara en säker och en gynnsam praxis för både mödrar och barn. Aktuell forskning tyder inte på att det kommer att öka sannolikheten för tidig födsel för en normal graviditet, men bör en läkare rådfrågas innan början eller fortsätta träningsprogram.

En bra träningsprogram kan öka energi, förbättra humöret , ge bättre sömn, stärker musklerna och ökar uthållighet-bra för långa leveranser. Den kan också förbättra balans, minska ryggsmärtor och begränsa mängden uppblåsthet, svullnad och förstoppning. Det kommer också att hjälpa den gravida kvinnan studsa tillbaka till sin före graviditeten vikt snabbare efter förlossningen.

Det finns flera former av motion som är extremt hjälpsamma och tillåtna under graviditeten. Aerobic aktiviteter, såsom promenader, dans, med en elliptisk maskin med en roddmaskin, och cykla på en stillastående cykel är bra för måttlig sessioner varar högst tjugo till trettio minuter. Det är viktigt att en gravid kvinna aldrig motion för att de är fyllda eller andfåddhet. Aerob träning stimulerar hjärta, lungor, muskler och leder och leder till ökad syre och näring för barnet. Det kan också minska risken för åderbråck och hålla kroppen i total utmärkt skick.

Styrketräning är en annan form av motion som är bra under graviditeten. Det är bäst att använda lättare vikter och göra flera repetitioner av varje övning. Det kommer att hjälpa till att definiera muskler och ge en kvinna en toner utseende. Lyft inte vikter över 25 pounds (11,3 kg) och undvika att göra övningar där vikterna lyfts över huvudet.

Vatten träning är en av de bästa och mest bekväma sätt att utöva under hela graviditeten. Vatten träning inkluderar simning, vatten aerobics och styrketräning. Vattnet gör att den blivande modern att känna sig stark och att sträcka ut sin kropp utan att sätta press på magtrakten. Ofta finns det vatten workout klasser på olika gym eller fritidslokaler som är anpassade för gravida kvinnor.

Yoga är ett annat utmärkt alternativ för motion under graviditeten. Tyngdpunkten bör ligga på andning, avslappning, kroppshållning, och medvetenhet om kroppen under graviditeten. Yoga ökar styrka och uthållighet, om det görs regelbundet. Det kommer också att arbeta för att förbättra cirkulationen, anpassning, hållning, andning och minska normal värk och smärta i samband med graviditet. Återigen finns det ofta möjligheter att ta klasser som är avsedda för gravida kvinnor.

En av de mest rekommenderade former av motion under graviditeten är kegels. Kegels är utformade för att stärka de muskler som används i samband med förlossningen. En bra barnmorska eller gynekolog bör kunna ge en gravid kvinna på korrekt teknik för att utföra kegels. Lyckligtvis har de gjort ganska obemärkt så kan de göras när som helst och var som helst.

Det finns ett antal av motion som bör undvikas under graviditet. I allmänhet, genomföra övningar som har en skärande rörelse eller är riskabelt att magtrakten av den gravida kvinnan som inte bör göras eller bör endast ske med stor försiktighet. Några exempel på verksamheter som bör undvikas är: jogging för lång tid, ridning, vattenskidåkning, alpin skidåkning, dykning, fotboll, softball, tävlar på hög höjd vandra eller åka skidor, cykla på trottoaren, och skridskoåkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.