Vilka olika typer av kolesterolsänkande livsmedel?

Tillsammans med motion, en riktig kost är en av de viktigaste sätten att ta itu med höga nivåer av dåligt kolesterol. I själva verket valde att inkludera kolesterolsänkande livsmedel i varje måltid kan vara så effektiv att medicinering för att kontrollera kolesterol blir onödig. Lyckligtvis finns det ett antal livsmedel som kan sänka höga nivåer av dåligt kolesterol medan samtidigt främja förhöjning av det goda kolesterolet nivåer.

bara om någon kolesterol diet inkluderar användning av hela korn. Havre har visat sig vara mycket viktiga när det gäller att återvända höga kolesterolvärden till en godtagbar nivå. Konsumtion av en havre spannmål till frukost, speciellt en som berikats med psyllium eller linfrö, kommer att hjälpa kroppen att eliminera överflödigt fett i blodet och återställa korrekta nivåer av kolesterol i kroppen.

Frukt är också bland några av de bästa kolesterolsänkande livsmedel. Att hålla äpplen, apelsiner och päron på sidan lägga fiber till kosten och bör ingå i alla lågt kolesterol kost. Olika typer av bär, är viktiga att få fram halter av näringsämnen samt bidra till att få bort det onda kolesterolet. Försök lägga till färska björnbär, jordgubbar och blåbär till måltider, eventuellt som ett alternativ till desserter lastat med tomma kalorier och massor av fett.

Ärter och bönor är också bland några av de bästa kolesterolsänkande livsmedel. Både torkade och konserverade versioner fungera mycket bra. Kikärter, bönor, svartögda ärtor och bönor pinto är bara några exempel på livsmedel som erbjuder gott om protein samtidigt bidra till att sänka det onda kolesterolet nivåer.

När det gäller grönsaker, tänka på miljön. Bladgrönsaker som vattenkrasse, purjolök, collards, rovor, och spenat är utmärkta kolesterolsänkande livsmedel. Broccoli och brysselkål är också bra tillägg till ett lågt kolesterol diet. För ytterligare färg för att komplettera de gröna, lägga hela kärnan majs, blomkål, eller några morötter till måltiden.

Fisk är en av de bästa av alla kolesterolsänkande livsmedel, i att olika typer av sötvatten fisk och skaldjur hjälpa till att sänka det onda kolesterolet och samtidigt främja det goda kolesterolet. Tonfisk och lax är bland de bästa alternativen. Men öring och svärdfisk är också utmärkt val och hjälpa till att lägga till lite variation till kosten.

Smakgivande kan också vara viktig när det gäller att förbereda din kolesterolsänkande livsmedel. Vitlök och cayennepeppar kommer att öka effektiviteten i livsmedel, vilket i sin tur hjälper dig att sänka dina dåliga kolesterolvärden lite snabbare. Dessutom kan användningen av salvia, peppar och olika typer av torkade örter till säsong dina måltider kommer att lägga till visuella intresse och smak till dina recept. Detta kommer att hålla sig till kolesterolsänkande livsmedel som stöttepelarna i din dagliga diet plan som mycket lättare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.