Vilka är symtomen på inflammation i lilla bäckenet?

inflammatoriska sjukdomar är också känd under förkortningen PID, och är en förödande sjukdom som drabbar det kvinnliga reproduktiva systemet. Det kan orsakas av infektion med vissa sexuellt överförbara sjukdomar, olika typer av bakteriell infektion, och i vissa fall barnbegränsning enheter som spiraler preventivmedel (IUP). Utmaningarna med PID är att det kan leda till bestående skador på äggledarna, som kan göra det svårt att tänka, öka risken för ektopisk graviditet och skapa kronisk smärta i bäckenet. Att känna till symptom på inflammatoriska sjukdomar är mycket viktigt, men det är där problemet kommer in är inte alla kvinnor är symptomatisk och de kan vara omedvetna om tillstånd förrän den har skadat det reproduktiva systemet.

När symptom på inflammatoriska sjukdomar förekommer, kan de omfatta sådant som oregelbundna menstruationer eller obehag i buk och bäcken som inte bara uppstår med kvartalsvis. PID kan orsaka flytningar som är tung och kan ha en lukt, som ofta beskrivs som en fiskliknande lukt. Andra möjliga tecken på sjukdomen är smärta i nedre ryggen, låg feber, magbesvär, smärta vid samlag eller ibland vid urinering, och en känsla av total utmattning.

Ibland kan symtomen på inflammation i lilla bäckenet är mycket svår och omöjlig att ignorera. De kan innehålla en hög feber, över 101 grader F (38,33 grader C) och mycket svår bäcken, buk-och ryggsmärtor. Kräkningar är ofta närvarande, och smärtan kan vara så betydande att det orsakar svimning. Detta är medicinskt brådskande och behov läkarens vård omedelbart.

Å andra sidan, vissa kvinnor har inga symtom på inflammation i lilla bäckenet tills de börjar att samtidigt med extrem smärta i bäckenet som inte kommer att försvinna. Alternativt bör de som lider av oförmåga att uppnå graviditet kontrolleras för PID. En annan indikation att söka PID är om kvinnorna har haft ett utomkvedshavandeskap (äggledarna) graviditet.

Eftersom symptom på inflammatoriska sjukdomar inte alltid är närvarande, en av de bästa sakerna kvinnor kan göra är att analysera beteendet att bestämma riskfaktorer för sjukdom. De största riskerna uppstår när man har sex med flera partners och framför allt ha oskyddat sex. Detta väcker chanser att upphandlande gonorré eller klamydia, som är två vanliga orsaker till PID. Om kvinnor har nyligen haft någon förfaranden med det reproduktiva systemet som t. ex. arbete /leverans, aborter, missfall, eller spiralinsättning, symtom på inflammation i lilla bäckenet bör sökas eftersom dessa alla inkludera möjligheten för infektion. Kontrollera ups med en läkare flera veckor efter en graviditet, missfall eller et cetera är viktiga så att ingen smitta finns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.