Vilka är några av symptomen av depression hos barn?

Psykisk vårdpersonal hävdar nu att många barn lider av klinisk depression, och som i själva verket barn är lika sannolikt har depression, liksom vuxna. Hos vuxna tenderar depression vara lättare att känna igen, medan ett barn med depression kan helt enkelt märkas lynnig, känslig eller SUR. Dessa etiketter inte gör mycket för att hjälpa barn med verkliga fall av depression, och eftersom risken för självmord ökar när äkta depression är närvarande är det mycket användbart att känna igen symtomen på depression hos barn.

Det är viktigt att förstå att symtomen på depression hos barn varierar i olika åldersgrupper. Dessutom är alla barn får när ett eller annat tillfälle uppvisar några av dessa symtom. Nyckel till fånga sann depression är medveten om att dessa symtom uppträder regelbundet, i allmänhet utan eftergift, under en period som varar minst en månad. Ibland barn med bipolär sjukdom i synnerhet bipolär två, som inte omfattar maniska stater, helt miste om diagnosen. När i en hypomaniska stat, får barn verkar bara glad, som felaktigt diagnostiseras som återvinning av depression. När barn flyttar från symptom på depression och relativt glada stater på en cyklisk basis, kan de få bipolär sjukdom.

Symtom på depression hos barn som förskolan i åldrarna kan vara svårast att definiera och behandla. I allmänhet psykiatriker eller psykoterapeuter leta efter barn som är håglös ofta, som gråter ofta, och som visar minskat intresse för vanliga aktiviteter som att spela med leksaker. Detta kan vara oerhört svårt att avgöra, eftersom barn framsteg genom utvecklingsstadier snabbt.

humör och intresse kan ändra plötsligt, och två åringar, till exempel, är kända för sin förmåga att kasta betydande passar. Vad tenderar att bidra till att fastställa villkoret är att det finns en plötslig förändring av apati, gråt mycket mer än tidigare, och ointresse för aktiviteter, och att denna förändring består senaste tiden där man kunde förvänta sig en utveckling förändring att påverka ett barn. Andra saker måste också beaktas som plötsliga förändringar i hemmiljö, missbruk och andra odiagnostiserade sjukdomar.

Det blir lättare att känna igen symptomen på depression hos barn som grundskolan år, från ca 5-12 år gamla. Dessa barn kan beskrivas som Moody. De kan se ut eller verkar ledsen. De kan ha lite energi, och dålig sömn mönster. Vissa barn som blir deprimerade under dessa år visar en minskning av akademisk framgång, och kanske inte vill delta i aktiviteter som de tidigare haft. De kan också stänga sig själva från andra familjemedlemmar och några verkar besatt av begreppet döden. Dessa symtom, speciellt ett stort antal av dem, när de kvarstår i mer än en månad, bör utvärderas först av en husläkare och sedan ett snällt barn terapeut.

tonåringar, som ofta beskrivs som lynnig i vilket fall som helst kan klaga på att alltid vara trött. De får vägra att göra läxor, släpp verksamhet de haft tidigare, och argumenterande eller verkar arg hela tiden. En terapeut bör omedelbart se ett barn som uppvisar beteende som att skära, eller som talar om självmord.

Hjälp finns för barn i alla åldrar. Som föräldrar kan vara uppmärksamma på symtom på depression hos barn, och söker behandling eller diagnos om du misstänker depression, hjälpa till att rädda ditt barn och din familj mycket hjärtesorg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.