Vilka är fördelarna med att använda Laparoskopi man hittar cancer?

Laparoskopi använder ett litet rör in i buken, som kallas en laparoskop, som kan visualisera bukhålan eller bäcken ännu mer exakt än en datoriserad axiell tomografi (CT) scan eller ett ultraljud. Förfarandet är mer påträngande än datortomografi eller ultraljud, men det är också mer definitivt, och kan hitta små tumörer som kan ändra på den föreslagna cancerbehandling. Laparoskopi tenderar att utföras efter datortomografi eller ultraljud har visat cancer i buk-eller bäckenregionen. Det kan direkt för kirurgen att ta bort mer, om inte alla, av cancervävnad.

Laparoskopi efter en misstänkt diagnos av cancer är mycket rutin. Det är mer invasiv än andra för identifiering av cancer. Man kommer vanligen att ha ett litet snitt i buken, genomgår anestesi och känner dig trött och obekväm för ett par dagar efter laparoskopi. Är dock själva förfarandet anses öppenvården, med de flesta människor som lämnar sjukhuset eller kirurgiskt centrum ett par timmar efter att de har återhämtat sig från narkos.

Man är dock inte beredd att köra efter ingreppet. Dessa genomgår laparoskopi bör ha någon med sig som kan köra hem dem. Det är också klokt att ha någon som kan hjälpa åtminstone under dagen i förfarandet efter en har kommit hemma.

Anledningen laparoskopi är rutin är att operera bort cancerceller bör sträva efter fullständigt avlägsnande av alla maligna celler. Om en kirurg missar en tumör inte visualiseras på en datortomografi, därefter återhämtning från cancer kan vara antingen försenade eller mer problematisk.

Dessutom en samling av cancerceller som inte avlägsnas kan innebära ytterligare operationer. Sådana operationer kan äga rum när en redan är i ett försvagat tillstånd från cancerbehandling. Alltså bort de mest cancerceller i en första operation är väl värt genomgår en laparoskopi.

Utvärdering av cancerceller genom laparoskopi kan också bidra till att avgöra i vilken grad cancer har utvecklats eller spridd. Detta kan hjälpa läkaren att erbjuda den bästa behandlingen möjligt med tanke på den typ av cancer. Som väl kan läkare kunna ge tydligare svar om en patients prognos.

Laparoskopi är också önskvärt att ha genomgått mer omfattande undersökande operation i buken, eftersom den använder en liten snitt. Undersökande kirurgi kommer nästan alltid att man man måste stanna på sjukhuset i minst ett par dagar. I vissa fall kan läkarna sysselsätter microlaparoscopy, som använder en ännu mindre tillgång, men avslöjar liknande bilder av organ i bukhålan. Microlaparoscopy slutändan kan ersätta vanlig laparoskopi, eftersom det betyder ännu mindre återhämtningstid för patienten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.