Vilka är de vanligaste lågt testosteron symptom?

Låga testosteronnivåer kan förekomma hos män i alla åldrar, med sjunkande testosteron i allmänhet inträffar efter 40 års ålder. Det finns ett antal av symptom i samband med minskad testosteron produktion, av vilka den vanligaste är nog sexuell dysfunktion. En läkare kan diagnostisera låg testosteron med hjälp av ett blodprov för att kontrollera nivåerna av detta hormon, och behandlingen är substitutionsbehandling med testosteron, som kan ges som injektion, gel eller plåster.

Låg testosteron symtom kan debut långsamt och subtilt, vilket ibland gör dem svåra för kvinnor att identifiera. Förutom förändringar i sexualdrift, många män upplever också trötthet, muskelsvaghet och minskad idrottsprestationer. En atletisk strävan som att springa eller cykla som brukade vara enkel och rolig kan bli svårt på grund av lågt testosteron, till exempel med uthållighet i synnerhet minskar som en följd av minskad testosteron produktion. Uppgifter runt huset kan också bli svårare på grund av muskelsvaghet och brist på uthållighet.

Andra lågt testosteron symtom förlust av muskelvävnad och ackumuleringen av fett, vilket leder till viktökning och kan orsaka obehag. Män tenderar också att förlora benmassa som en följd av låga testosteronnivåer, vilket kan leda till en ökad risk för frakturer. Även om många människor förknippar frakturer med postmenopausala kvinnor, frakturer är också en av de gemensamma lågt testosteron symptom, som förekommer i många män när de blir äldre.

Depression, sömnstörningar och humörsvängningar är också låga testosteron symtom. Män kan känna sig irriterad, frustrerad eller olycklig utan någon tydlig anledning. Kardiovaskulära problem med en ökad risk för hjärtsjukdom är låga testosteron symtom på allvarlig oro som kan finnas i vissa män. Medan vissa äldre män kan ogilla dessa symptom som en naturlig följd av åldrandet, de är definitivt en anledning till oro hos yngre män, och män av åldrar kan vidta åtgärder för att lindra låg testosteron symtom, som hjälper dem att känna sig mer bekväm.

Om en man utvecklar låg testosteron symtom, bör han diskutera dem med sin ordinarie läkare, som kan utföra ett test för att kontrollera hormonnivåer eller remittera patienten till en endokrinolog. De endokrinolog kan utveckla en behandling för lågt testosteron som kan omfatta hormonbehandling eller ytterligare tester för att ta reda på varför en mans testosteron produktionen minskar. Låg testosteron är inte bara en fråga om livskvalitet, som nämnts ovan, droppar i testosteronnivåerna kan leda till hälsoproblem för män vilket kan minska livslängd och orsaka betydande ökning av sjukvårdskostnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.