Vilka är de olika typerna av Noncomedogenic produkter?

Många makeup produkter kan täppa till porerna i huden, eller lämna huden alltför fet. Detta kan leda till hudirritation och finnar, och kommer troligtvis att förvärra befintliga hudproblem. Av denna anledning väljer många att använda noncomedogenic produkter, som makeup produkter som inte täppa till porer.

tilltäppta porer orsaka hudproblem delvis beror på en uppbyggnad av den olja som porerna producera. Denna olja, som kallas sebum, utsöndras av hudens porer och hjälper till att hålla huden återfuktad. Om porerna täppas till med smink, smuts eller andra ämnen, är den olja som fastnar i porerna. Eftersom olja bygger upp, kan urlakat bli irriterad eller infekterade och orsaka akne eller finnar att utvecklas. Använda noncomedogenic produkter hjälper till att förhindra dessa problem genom att minska sannolikheten för att porerna blir igensatta.

Noncomedogenic produkter kallas även icke-ocklusiv makeup produkter , och är särskilt lämpliga för personer med acne eller känslig hud. Förutom stiftelser, hudvårdsprodukter såsom rengöring och fuktighetskräm finns också tillgängliga som noncomedogenic formuleringar. Många noncomedogenic kosmetika är också oljefri, vilket ytterligare bidrar till att minska akne hos personer med fet hud.

Flera olika typer av noncomedogenic produkter att tillgå, inklusive olika stiftelse formuleringar. Noncomedogenic sorter av vätska, pulver och mineral erbjuder gott om variation för människor i alla hudtyper. Detta är särskilt viktigt eftersom även om en kosmetisk produkt är märkt som noncomedogenic det inte kan minska portilltäppande för alla hudtyper. Torr och fet hud reagerar olika på olika kosmetiska produkter, eftersom hudens naturliga oljor påverkar det sätt på vilket kosmetika reagerar på huden.

När det kommer till fet hud, till exempel välja en oljefri noncomedogenic produkt är det bästa sättet att minska igentäppta porer. För torr hud som producerar mindre mängder talg och andra naturliga oljor, välja en oljefri formel kan göra huden torrare. Av denna anledning är det viktigt att matcha foundation huden typ när man väljer noncomedogenic kosmetika.

Hud rengöra och hudkräm kan också erhållas i noncomedogenic sorter. Personer med fet hud som är utsatt för acne är ofta tveksamma till att använda hudkräm eftersom de gör att huden känns mer oljig eller fet. Detta kan faktiskt leda till mer hudirritation, snarare än mindre. Välja en noncomedogenic oljefri fuktkräm hjälper till att lösa detta problem genom att ge huden med fukt och samtidigt minska risken för att porerna blir igensatta.

Även om dessa hudvård produkter är lämpliga för acne-benägen och känslig huden noncomedogenic produkter som inte garanterat att förhindra irritation, acne, eller andra problem. Många människor med känslig hud prova ett antal kosmetiska och hudvårdsprodukter innan man hittar ett märke eller märken som arbetar med deras hudtyp. För människor som inte åtnjuter använda dessa typer av kosmetika, ett besök på en hudläkare kan hjälpa till att lösa eventuella återstående hudproblem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.