Vilka är de olika typerna av Kosttillskott?

Många människor är beroende av näringstillskott. Vissa gör det, som en förebyggande åtgärd och andra gör det, som en korrigerande åtgärd. För att göra kloka beslut om kosttillskott, är det bra att förstå att det finns olika typer som är utformade för olika syften.

Antioxidanter är näringsämnen som att uppmuntra produktion av fria radikaler. Människor tenderar att vara motiverad att konsumera antioxidant kosttillskott, eftersom fria radikaler har varit kopplade till förebyggande av cellskador. Med antioxidanter för att skydda cellerna tros förebygga vissa sjukdomar, såsom cancer, och för att förhindra för tidigt åldrande. E-vitamin och C-vitamin är exempel på antioxidanter som vanligen konsumeras i form av näringstillskott.

Aminosyror är en grupp av näringsämnen som hjälper till att bygga protein. De aminosyror som inte kan produceras av kroppen kallas essentiella. Icke-essentiella är de som kan produceras av kroppen. Tillsammans dessa agera för att utföra arbetsuppgifter såsom bibehållande muskulös och psykisk hälsa.

Kroppen behöver alla aminosyror för komplett protein. Många av dessa är vanligast förekommande i kött, vilket kan leda vegetarianer att hitta dessa näringstillskott till nytta. Människor som lider av herpes, manlig infertilitet, och svaga immunsystem kanske också vill överväga aminosyror. Tillägg i denna kategori omfattar L-lysin och tryptofan.

Matsmältningsenzymer hjälpa till på rätt sätt bryta ner maten under matsmältningsprocessen. Dessa enzymer är indelade i kategorier beroende på om de stöd i nedbrytning av kolhydrater, fett eller protein. Förhållanden som ofta snabbt folk att ta dessa näringstillskott omfatta malabsorption, cystisk fibros, och Crohns sjukdom. Tillägg alternativ i denna kategori omfattar bromelain och trypsin.

Konsumtionen av växtbaserade kompletterar ofta bygger på traditionella och holistisk healing. Många typer av material används för att skapa växtbaserade kosttillskott, inklusive bark, rötter och svamp. Dessa produkter anses vara användbar för en rad åkommor inklusive hudsjukdom, sexuella problem och psykiska problem. Exempel på dessa typer av kosttillskott innehåller grapefrukt extrakt, Ginkgo biloba, och Reishi.

Det finns även kosttillskott som är riktade mot vissa livsstil omständigheter. Dessa kan bestå av en blandning av objekt. Till exempel är några viktminskning kompletterar utformade för att ge olika typer av näringsämnen som kan missas när en person är bantning. En senior som är aktiv kan också ha särskilda näringsbehov. Det finns även kosttillskott speciellt konstruerade för detta ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.