Vilka är de olika Kranskärlssjukdom Symtom?

Kranskärlssjukdom (CAD) är en utomordentligt farlig sjukdom som i slutändan kan leda till hjärtinfarkt eller hjärtinfarkt. Ofta är början till detta tillstånd inträffar många år innan symtom som hjärtinfarkt utvecklas och i tidiga stadier, är CAD vanligtvis asymtomatisk. Eftersom blodkärlen som försörjer hjärtat blir mer nedsatt, kan symptom börjar utvecklas och dessa kan ta sig många olika former beroende på person. Dessutom nya undersökningar inom detta område verkar för att det kan finnas stora skillnader mellan hur kranskärlssjukdom symtomen visar på kvinnor och män, även om de har samma grundläggande sjukdomar från inskränkt blodkärl.

En av de tidiga koronara symtom artärsjukdom som tyder på dåligt fungerande koronar blodkärlen uppstår ofta när folk utövar, med bara lite. Människor kan bli andnöd som följd. Det ofta inte mycket att producera trötthet eller andfåddhet. Det kan uppstå från gå uppför en trappa, raskt gående längden på ett block, eller på grund av andra snabba ansträngningar. Som CAD fortskrider kan andnöd öka.

En annan av hjärt symtom kärlsjukdom utvecklas angina. Detta kan beskrivas som får bröstsmärta vid olika tider. Här är skillnaderna mellan hur män och kvinnor upplever detta symtom är skarpt avgränsade.

Men kanske märker obehag som känns som tryck eller klämma på bröstet. Många påpekar en tyngdkänsla när en angina attack inträffar. Kvinnor kan känna sig annorlunda än denna, även om vissa anmäler tight pressas ut. Andra föreslår smärtan brännskador eller är skarp i stället för att klämma, vilket kan orsaka människor att förväxla den med halsbränna, och ibland smärta är inte känt i bröstet och i stället kände i magen, ryggen, eller en av armarna.

Det är naturligtvis en av de klassiska och mest allvarliga hjärt symtom kärlsjukdom faktiska hjärtinfarkt. Klassisk beskrivning av symtomen hjärtattack inkluderar smärta i bröstet, eventuellt matsmältningsbesvär, smärta som strålar från varje gren, oförmåga att fånga andan, och potentiellt ymnig svett. Män kan känna dessa symtom, men vissa kvinnor har en mycket annorlunda upplevelse.

Först kvinnor upplever en hjärtinfarkt inte nödvändigtvis har bröstsmärta. Istället smärta kan kännas i armar, axlar, rygg, mage, och särskilt i käken. En annan vanlig känsla är stark ångest, som skulle kunna avfärdas som en panikattack. Matsmältningsbesvär är vanligt, så är känslan som att kasta upp eller faktiskt kastar upp. Ett ytterligare symptom som ofta rapporteras är sömnsvårigheter före, under eller efter en hjärtattack.

Dessa skillnader i hjärt symtom artärsjukdom har ofta lett till underdiagnosis av CAD hos kvinnor, antingen för att de inte rapportera dem eller därför att när de gör det berättar en läkare, göra ljud symptomen inte densamma som den klassiska dem som rapporteras av de flesta män. Detta är lyckligtvis förändras med fler studier på detta område och med allmänt ökad medvetenhet om subtilitet som CAD kan medföra hos kvinnor. För närvarande ligger den fortfarande på kvinnor och män att vara medveten om hjärt symtom artärsjukdom, särskilt i samband med sitt kön, och att se en läkare om de misstänker detta tillstånd kan förekomma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.