Varför är Håravfall vanligare bland män än kvinnor?

Håravfall kan vara lika vanligt bland kvinnor som män, men det är inte lika märkbar eftersom män och kvinnor drabbas av håravfall på mycket olika sätt. Män förlorar en större mängd hår på grund av androgena alopeci eller manliga mönster skallighet. Där män har uppenbara kala fläckar, kvinnors håravfall är mer subtilt och ofta bara känns och ser ut lite tunnare överallt.

Den kvinnliga mönster håravfall är runt toppen på hela huvudet, medan för män håravfall förekommer i kronan, templet, och "kala fläcken" områden i hårbotten. De olika receptorer av enzymer och hormoner redogöra för håravfall skillnader mellan män och kvinnor. Vissa kvinnor har ett genetiskt anlag för håravfall som en stor mängd testosteron i sina system reagerar med hårceller enzymer för att producera gallring hår.

Alla människor dagligen skjul och återföds ständigt hår. Alopeci, eller skallighet, resultat när den normala mänskliga mönster av hårväxt är ur balans. Det normala mönstret för hårväxt växer, vila, och utsöndring och om hårväxten mönstret är ur balans, inte håret att växa igen inte lika snabbt som det skjul. Vitt är mer benägna att manligt håravfall än den japanska. Svarta sannolikt kommer att uppleva mer håravfall än vita.

Många kvinnor inte inser att deras håravfall tills de känner att deras håravfall när de ställer sitt hår i en hästsvans eller fläta. Skillnaderna i mäns och kvinnors frisyrer kan också göra mäns håravfall mer märkbar. Ibland över-processing hår kan vara orsaken till håravfall såsom blekning, färgning, eller använda starka schampon. Hormoner under åldrande och menopaus kan orsaka en kvinnors hår blir tunnare. Höga halter av vitamin A och läkemedel såsom Allopurinol /Zyloprim och Waran /Warfarin kan också orsaka håravfall.

Andra orsaker till håravfall är anemi, allvarlig bantning, kirurgi, och känslomässiga trauman. Polycystiskt ovariesyndrom, barnafödande, och sköldkörtelrubbningar kan också vara orsaker till kvinnliga mönster skallighet. Vissa autoimmuna sjukdomar kan orsaka hår falla i klumpar, som kallas alopecia areata. Håravfall ibland kan vara det enda symtom på en sjukdom, så att kvinnor bör besöka en specialist på kvinnliga håravfall kontrolleras för eventuella underliggande medicinska orsaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.