Vad kan orsaka ett falskt positivt på ett graviditetstest?

Ett graviditetstest tas hemma kan ge falska positiva resultat av flera skäl. Även ett graviditetstest utföras på blod kan visa ett falskt positivt under vissa omständigheter. Falskt positiva är sällsynta, men de inträffar. Att se en läkare snart efter att få ett positivt resultat graviditetstest är alltid en bra idé.

Ett graviditetstest fungerar genom att mäta mänskliga koriongonadotropin (hCG). När en kvinna är gravid, producerad moderkakan att tillföra näring till barnet producerar HCG i stor volym. Normalt flesta varianter av hem graviditetstest kan inte anses vara riktiga dess att de tas den dag eller några dagar efter utebliven mens.

En vanlig korrumperande agent till graviditetstest är exponering för tvål och tvättmedel. Dessa kan orsaka ett falskt positivt resultat. Således urinprovtagningen bör göras noggrant för att undvika sådan exponering. Många tester har helt enkelt en urinera direkt på minnet används för att ge resultat. Om man måste kissa i en kopp, bör koppen vara mycket ren och troligen är fria från all överbliven tvål eller insättningar rengöringsmedel.

Ett annat vanligt vanligaste orsaken till ett falskt positivt graviditetstest är när kvinnor använder HCG injektioner för att hjälpa till med att bli gravid. Det betyder att hCG-värden kan registrera även när en graviditet inte finns. Normalt ett blodprov eller förlossningsläkare hjälper till att bestämma en sann graviditet från ett falskt. Teoretiskt är en man injektion med HCG kan ha ett positivt graviditetstest, även om en skulle veta att mannen inte var gravid.

Andra läkemedel kan också orsaka ett falskt positivt på ett graviditetstest. Dessa inkluderar anti-krampframkallande, läkemedel för att behandla Parkinsons sjukdom, vissa lugnande medel, och vissa diuretika. Många av dessa läkemedel kan vara farliga för ett växande foster, så det är mycket viktigt att bekräfta resultatet med en gynekolog om du tar någon av dessa läkemedel.

trofoblastisk tumörer, som odlas i en kvinnas reproduktiva systemet, kan också ge ett falskt positivt på ett graviditetstest. Dessa tumörer kan också göra någon känner sig gravid, vilket leder till graviditetsillamående och svullnad i buken. Detta beror på att de också producerar HCG. När upptäcks tidigt kan dessa tumörer i allmänhet kan tas bort och att inga ytterligare problem.

I vissa fall kan hysteriskt eller falsk graviditet producerar också HCG som kommer att upptäckas på ett hem graviditetstest. Som med trofoblastisk tumörer, en kvinna kan manifesteras graviditet symptom som gör att graviditeten verkar mer trolig.

I samtliga fall ett positivt graviditetstest betyder att se en läkare snart för att diskutera förlossningsvård och inrätta en plan för medicinskt itu med graviditeten. Om du har några av villkoren eller ta några mediciner ovan som kan korrumpera testet, bör detta komma till en läkare uppmärksam så att graviditeten kan kontrolleras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.