Vad kan jag göra för att hjälpa mig själv sova om min partner snarkar?

Om en sover partner snarkar, kan sova störas, särskilt om man sover lätt. Det finns flera sätt att hantera denna situation. Man kan naturligtvis utreda orsaken till partnerns snarkningar, som ur medicinsk synpunkt är tillrådligt. Man kan också ändra sitt eget sömnmönster så man är inte så tyst partner leder till färre avbrott.

Snarkning kan orsakas av allergier, nästäppa, bärande övervikt, eller sömnapné. Allergier eller nästäppa kan behandlas med antihistaminer eller avsvällande medel. Andra finner lättnad med OTC andas band som släpps ut på näsan. Detta kan misslyckas med att eliminera en partner förråd om han eller hon också lider av sömnapné. Sömnapné, som är det plötsligt andningsstopp, kan vara farligt och kan minska syrehalten i blodet.

Om en partners överdrivna snarkningar håller en uppe om nätterna, det är tillrådligt att ha partnern se en läkaren att avgöra detta villkor ut. Sedan en kanske redan vaken på natten, kan ett lyssna efter plötsliga andas hållplatser eller håller andan för att se om sömnapné är närvarande.

Ur en personlig synvinkel snarkningar från en partner kan innebära sömnlösa nätter för både människor. Även om sömnapné kan åtgärdas genom olika tekniker kan detta ta tid att fullt ut arbeta. Förmodligen den minst invasiva metoden är att försöka öronproppar på natten för att stänga ute ljudet.

Problemet med öronproppar är att medan de i praktiken blockera snarkar, kan de också blockera ut ljudet av ett barn som behöver en under natten, eller alarmet ringer på morgonen. Man bör väga alternativ när man överväger öronproppar. Sömnmedel som används under kortare tid kan hjälpa en få lite sömn, men igen kan man vara för sömniga för att sköta ett barn, så bör föräldrar med yngre barn troligtvis inte använda dessa. Vad bra, är sömntabletter som inte är avsedda för långvarig användning.

Många par tycker att lösningen på bättre sömn på natten för båda parter är att helt enkelt hålla två separata sovrum. Den som snarkar kan i exil till det andra sovrummet om man verkligen blir problematiskt på natten. Att upprätthålla separata sovrum är inte nödvändigtvis kommer att påverka intimitet eller närhet. Faktum är att personen inte längre att bli avbruten av en partners snarkningar kan känna sig gladare och mer benägna att intimitet för att han eller hon får mer sömn.

Om man inte har utrymme för separata sovrum , kan man överväga att köpa en bäddsoffa eller futon som kan användas för den partner som snarkar, om det behövs. Även vissa par har funnit att om den icke-snorer får somna först, och han eller hon är obekymrad av snarkande partner kan eliminera behovet av en extra säng i huset.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.