Vad bör jag veta om tänka ut efter ett missfall?

Ett missfall kan utgöra en förödande förlust-bör du ge din kropp och själ tid att läka innan du försöker bli gravid igen. Du kan förvänta dig att fortsätta att ha någon blödning i två till tre veckor efter ett missfall inträffar och de flesta läkare rekommenderar att vänta i minst tre månader före befruktning efter ett missfall. Naturligtvis kan kroppen vara redo fysiskt, men minnet kanske inte, eller alternativt en del kvinnor vill prova graviditet genast igen men ska vänta tills de ha allt klart från sina läkare.

Om du har förlorat en graviditet, du definitivt bör ha en fullständig gynekologisk examen innan bli gravid efter ett missfall. Om du inte har en examen innan de fick gravid, läkaren kan vilja göra några tester för att identifiera orsaken till missfall. Åtminstone många läkare rekommendera ett prov för att kontrollera livmoderhalsen och livmodern hälsa cirka tre till fyra veckor efter missfall.

En hel del läkare inte gör omfattande tester efter en första missfall. Missfall är vanliga och om de inte förekommer i den senare delen av graviditeten (fram till 20: e) är förlusten vanligtvis vara en normal risk. Om skadan har inträffat mot 20. Vecka efteråt och visar genetiska problem eller medfödda missbildningar, kan läkaren råda dig att få vidare provning och genetisk rådgivning innan bli gravid efter ett missfall eller fosterdöd.

När missfall inträffar mycket tidigt i graviditeten och särskilt om det är en första graviditet, är det oftast inte är helt undersökt. Ni bör veta att det är sannolikt att bli gravid efter ett missfall av det här slaget inte innebär ditt nya barn på eventuella risker. Om du inte planerar att försöka bli gravid efter ett missfall, bör du stanna på prenatal vitaminer och se till att du tar hand om dig själv. Du bör heller inte försöka bli gravid förrän tidigast sex veckor efter missfall.

Efter att ha förlorat ett barn kan lägga till ytterligare stress till nästa graviditet. Vissa kvinnor axelryckning detta bort och andra att hitta de är mycket mer orolig för att förlora ytterligare en graviditet. Om du känner att om du inte är känslomässigt redo att försöka igen, inte känner sig pressad att försöka. Det går bra att ta tid att läka från det första förlust, och en del kvinnor upplever en betydande grad av postpartum depression efter missfall. Ta dig tid och utvärdera dina känslor innan du startar igen.

En annan vanlig känsla, speciellt om du blir gravid med en gång, är skuld över att förutse ditt nya barn. Medan du kan sörjer förlusten av din tidigare graviditeten kan du känna att det är orättvist eller illojala att glädja sig åt ytterligare en graviditet. En bra rådgivare kan hjälpa dig reda ut dina känslor kring detta. Hög stress är inte bra för en gravid kvinna och måste undvikas om möjligt.

Den grundläggande saker att komma ihåg när bli gravid efter ett missfall är att se till både fysiska och emotionella hälsa. Följ din läkares råd även om det betyder att vänta lite mer tid än du skulle vilja. Se till att du är vid god hälsa och på prenatal vitaminer minst en månad före befruktning efter ett missfall. Också granska dina egna känslor och avgöra när det är rätt för dig att försöka igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.