Vad bör jag veta om Krackning knogarna och artrit?

Kanske det viktigaste att förstå om förhållandet mellan knäcka knogarna och artrit är finns det inget samband mellan sprickbildning knogar och artrit. Konsten att knoge sprickbildning kan krypa inducerar vissa, men utövarna är inte nödvändigtvis ställa sig upp för en livstid av antiinflammatoriska läkemedel och mentholated krämer hand. En livslängd på svullna knogar är inte uteslutet, dock.

Knuckle poppar innebär tillämpning av en viss press mot en eller flera fingerleder, framför allt de första lederna närmast handen. Om det görs korrekt kommer knoge lederna separata något och ett högt knäppande eller knakande ljud kan höras. När allt tillgängligt finger eller tå knogar har alla blivit knäckt eller poppade finns det oftast en återhämtning tid innan de kan kringgås igen. Vissa människor kan poppar nästan alla gemensamt i sina händer, fötter och även några kotor i nacke och taggar.

Eftersom långsiktiga vanliga knoge sprickbildning kan medföra att knogarna blir svullna eller stela, vissa har försökt att bevisa ett samband mellan knäcka knogar och artrit, även om de två villkor som utlöses av helt andra mekanismer. Artrit är en inflammatorisk sjukdom som kan påverka nästan alla gemensamt i en människas kropp, medan knoge sprickbildning kan bara utföras på ett säkert sätt relativt få lederna.

många leder i kroppen smörjs med ett ämne som kallas synovialvätska . Denna vätska tenderar att samla in mellan knoge leder, och med tiden bildar bubblor av kvävgas. En knoge krackningsanläggning hyper-utvidgar knoge lederna, vilket gör att denna uppbyggnad av kvävgas att fly. Den släppt gasen skapar uppfyller poppande ljud som utser en framgångsrik knoge sprickbildning. Det kan ta från några minuter till flera timmar innan synovialvätska skapar mer kväve bubblor, och därför mest knoge knäckt bara kan producera en pop per knogen.

Även om processen att frigöra kväve bubblor genom knoge knakande anses relativt ofarligt, kan det leda till att vissa stelhet, svullnad och smärta runt lederna med tiden. På grund av likheterna mellan artrit och vanliga knoge sprickbildning symptom är det lätt att förstå hur de två villkoren kan bli sammanflätade i en människas sinne. Medan artrit är ett kroniskt tillstånd som ofta kräver många års behandling, effekterna av vanliga knoge sprickbildning i allmänhet är tillfälliga och kan minskas betydligt när vanan är bruten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.