Vad bör jag tänka på när man köper Kosttillskott?

Kosttillskott är ett av de sätt som många försöker se till att de får rätt kost varje dag. I vissa fall är de tillägg som används för att hjälpa människor på särskilda dieter som syftar till att göra viktminskning lättare. I andra fall är de kosttillskott som används för att ge näring som är svåra att få på grund av en diet begränsas av allergier eller olika hälsofrågor. Oavsett orsaken till att ta ett kosttillskott, finns det några saker att tänka på.

Det finns många människor som har den uppfattningen att när det gäller att konsumera kosttillskott, är mer alltid bättre. Inget kunde vara längre från sanningen. Även ett näringstillskott kan vara till nytta i begränsad doser intag för mycket på något dygnet-runt-period kan visa sig vara giftigt för systemet. Detta gäller med många olika typer av vitaminer och mineraler. Att hålla dosen inom en säker marginal bidrar till att minimera risken att drabbas av en negativ och eventuellt livshotande reaktion på en överdos.

Tillsammans med kvantitet är det också behovet av att beakta den potentiella interaktionen av kosttillskott med över disk och receptbelagda läkemedel. Till exempel, örter som cayennepeppar innehåller paprika, som tunna kan blodet hos vissa personer. Om den enskilde tar ett läkemedel som också tunnar blodet, dagliga doser av Cayenne skulle kunna leda till allmän svaghet, samt gör det svårt för blodet att koagulera om huden är skära. Innan du lägger kosttillskott av något slag till den dagliga rutinen, är det viktigt att veta hur de kommer att interagera med receptbelagda läkemedel som måste tas, och vara säker på att det inte kommer några negativa konsekvenser.

Det är också viktigt att beakta risken för en negativ interaktion mellan särskilda kosttillskott. Till exempel tar en multivitamin som innehåller höga doser av olika vitaminer och mineraler gör det olämpligt att även använda örter som laddas med liknande icke-lösliga näringsämnen. Slutresultatet skulle kunna konsumera en giftig mängd av vissa näringsämnen som lagras i kroppen och användas stegvis. Stället för att stödja en hälsosam kropp och själ, kan kombinationen förvärrar befintliga hälsoproblem eller till och med skapar nya.

Innan någon behandling med kosttillskott är det viktigt att utvärdera den dagliga kosten tillsammans med aktuell status för din hälsa. För att utföra detta på ett effektivt, hört en sjukvårdspersonal är ett måste. Att ta sig tid för att få ett fast grepp om din nuvarande kost kan du välja kosttillskott som kommer att komplettera de livsmedel och eventuella mediciner du nu ta och hjälpa dig att leva ett hälsosammare livsstil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.