Vad bör jag tänka när man köper läsglasögon?

Tack delvis åldrande baby boomers, läsglasögon har blivit en stor affär för glasögon beslutsfattare. Med en mycket stor andel av befolkningen upplever ålderssynthet, förlust av förmågan att fokusera på föremål på nära håll, är människor beroende av läsglasögon mer än någonsin. Det finns många saker att tänka på när man köper läsglasögon-det viktigaste är din speciella förutsättningar och vad du måste använda läsglasögon för.

Det finns två huvudsakliga sätt att köpa läsglasögon: på apoteket eller genom din optiker. Även om det alltid är smart att ha din syn bedömas av en professionell, många har en mindre nog problem att köpa en "prefab" par läsglasögon på apoteket. Dessa läsglasögon brukar komma i en makt plus en diopter, vilket är den lägsta styrkan, plus 3,5 dioptrier. Den läsglasögon "ökar effekten i steg om 0,25 dioptrier. Apotek läsglasögon är billiga och bekväma, så presbyopics friheten att enkelt köpa ett nytt par om de förlorar den gamla, eller att ha flera runt huset och kontor. En tumregel när man väljer ett par på egen hand är att de är för svag om du måste hålla lektyr långt borta, och för stark om du har för att hålla det obehagligt nära ditt ansikte.

optometrister hävdar att en storlek passar alla apotek läsglasögon är en dålig lösning. Regelbundna besök hos optiker kommer att fånga alla ögonsjukdomar som kräver behandling, och du kommer vara säker på att få rätt recept. Andra argument mot glasögon apotek läsning är att de är billigare i kvalitet och kan ha brister i linserna. Eftersom Prefab läsglasögon inte är skräddarsydd för dina ögon, kan området för förstoring inte samlats för att dina ögon, eller du kan behöva ett annat recept på varje öga.

När du väljer ett par läsglasögon, fundera på vad du kommer att använda dem till. Om du gör en hel del utomhus läsning, finns sunreader glas tillgängliga som antingen är polariserad, tonade eller UV-skyddade. Folding läsglasögon är bra för folk i farten, och kan stoppas in i en skjorta ficka eller liten väska. Dator läsglasögon har blivit mycket populära eftersom de är konstruerade för en vidare läsning avstånd och har förstoringen område högre upp, utan att behöva luta huvudet bakåt för att se genom botten av läsglasögon.

progressiva glasögon, stöttepelaren i läsglasögon, endast förstorade i nedre delen av glasen. No-line progressiva glasögon ger samma förmån, men istället för en tydlig linje mellan förstorat och icke-förstorade området, ökar förstoringen långsamt som du sänker dina ögon. Hälften ramar gör det lättare att se över toppen av ramar, medan hela bilder ställa upp enhetliga förstoring över hela området. Med alla typer och stilar finns, behöver du inte leta länge för att hitta ett par läsglasögon för att passa dina behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.