Vad är skillnaden mellan en vegan och en vegetarian?

Skillnaden mellan en vegan och en vegetarian är att en vegan eliminerar alla animaliska produkter från sin diet, inklusive mejeriprodukter. Personer som följer en vegansk livsstil i allmänhet inte bära läder och undvika produkter från djur såsom ull, siden och nedåt. Vegans "oerhörda mänskligheten för djur är en bestående, främsta övertygelse i sina liv.

Vegetarianer äter inte kött, fisk eller fågel, men kan äta mejeriprodukter som ost, ägg, yoghurt eller mjölk. Vegetarianer är inte så förutsägbar i sin tro, eftersom det finns många anledningar att bli vegetarian som inte nödvändigtvis inkluderar altruism som en primär drivkraft. Till exempel har många vegetarianer bort kött av hänsyn till deras hälsa. I själva verket finns det många människor klumpas ihop i kategorin vegetarian. Lakto-vegetarianer äter mjölkprodukter men inte ägg. Ovo-vegetarianer äter ägg, men inte mejeriprodukter. Lakto-ovo vegetarianer äter ägg och mejeriprodukter. Orsakerna till dessa val är varierande och bygger på individuella övertygelser. I vissa fall de är baserade på moraliska val, och i andra på kostbehov eller enkla önskemål.

En vegan, å andra sidan är själv åtagit sig att upprätthålla en personlig levnadsstandard där djur berörs . Den vegan kommer ofta längre än eliminering av kött, mejeriprodukter och animaliska produkter, för att bli en aktivist för djurens rättigheter. Generellt sett är vegan synpunkt att djur inte här för att utnyttjas av människan och att kommersialisering av djur med nödvändighet en grundläggande, omänsklig komponenter och bristande respekt för grundläggande livet. Tyvärr grymma metoder är ofta billigare metoder, och djur som föds upp för kött-eller mjölkprodukter av kommersiella intressen är vanligt och rutinmässigt hålls under ovärdiga villkor och slaktas på ett inhumant till förmån för en konkurrenskraftig marknad.

Det finns också humanitära frågor i samband med att vara vegetarian och vegan. Det har bevisats att om mark som används för betande kor i stället användes för att höja grödor, skulle svälten i världen lätt elimineras. Pund för pund, boskap konsumerar långt mer protein i korn än de ger i kött. Dessutom har många länder i tredje världen att föda upp nötkreatur i syfte att exportera köttet till rika nationer, samtidigt som deras egen massa svälta, inte råd med kött.

kan dock hälsa den vanligaste orsaken till att bli vegetarian eller vegan. Även personliga tro om djur är olika och svälten i världen är fortfarande en avlägsen verklighet för de flesta människor i industrialiserade nationer, folk reagerar lätt med idén om personlig vinning.

I detta syfte internationella, har oberoende studier som utförts av världens ledande hälsoorganisationer som långtgående och avgörande forskning. Med början i det tidiga 80-talet och fortsätter genom det sena 90-talet fann studier att en vegetarisk kost är mycket sundare än en som innehåller kött. Denna slutsats stöds av överflödig, verkliga livet mätbara, statistiska resultat. De organisationer (och studier) inkluderar British Medical Association (BMA), The China Study, Världshälsoorganisationen (WHO), Oxford studien, Läkare för Ansvarig Medicin (PCRM), och den amerikanska Dietiska Association. Den grundläggande slutsatsen är att eliminera kött minskar risken att smittas av många olika typer av kroniska sjukdomar och vissa typer av cancer. Även om en vegetarisk kost har sedan bedömts den hälsosammaste kosten för alla , att ju närmare ett steg mot en vegansk kost, desto större nytta. Många företag som tillhandahåller sjukförsäkringen nu erbjuda rabatter till vegetarianer och veganer.

Om intresserade av att starta på vägen mot en vegetarisk eller vegansk kost, behöver man inte gå cold turkey, så att säga. Genom att titta på vegan och vegetariska produkter i mataffären och försöker olika produkter varje vecka, med tiden kommer du att utveckla en lista med vegetarisk mat du gillar. Eftersom denna lista växer och din smak förändras kommer du att uppskatta hälsosammare känslan av att äta vegetarisk. Processen att byta din kost och förbättra din hälsa kan vara en gradvis och naturlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.