Vad är skillnaden mellan en luftfuktare och SPRIDARE?

När barnen har förkylningar eller svullnad, kan föräldrarna titta på luftfuktaren och maskiner SPRIDARE att lista ut vilken som är bäst. Öka fuktighet i luften kan hjälpa till att lindra viss trängsel och hålla näsan mot uttorkning. Ytterligare luftfuktighet (eller fukt i luften) kan också vara effektiva för barn som lider av attacker av kors. Luftfuktaren och förgasare har sina respektive fördelar och varje lider av nackdelar också.

Båda typer av maskiner sprids fukt i luften genom sättet de agerar på vatten. När människor talar om förångare dessa vanligtvis hänvisar till ånga förångare. Dessa har en vattentank som hettas upp tills vattnet kokar. Den kokande åtgärder omvandlar vatten till gasform eller ånga som sedan försiktigt ut genom luften.

När man överväger skillnaderna mellan en luftfuktare och förgasare, är detta normalt huvudsakliga en. De flesta förångare koka vatten och ge uppvärmd ånga in i ett rum. Luftfuktare använda andra metoder för att bryta upp vatten till partiklar och sprida dimma in i ett rum. För att göra det förvirrande dock, kan du köpa coola dimma förångare, som inte värmer upp vatten till ånga. Om du försöker att välja mellan en luftfuktare och förgasare, bör du överväga cool dimma förångare som hör mer till den klass av luftfuktare än av förångare.

Liksom den svala dimman SPRIDARE, luftfuktare använda olika metoder för att lägga mer fukt i luften. De flesta inte värma vatten. Detta kan ses som en fördel om du använder luftfuktare i ett rum med ett litet barn. Steam förångare kan bli mycket varma och det finns risk för brännskador om ett barn kommer i kontakt med ånga eller med den varma reservoaren. Läkare talar ofta att luftfuktare är ett bättre val eftersom den svala fuktiga luften kan ge mer bistånd, särskilt till barn med svår bronkiell överbelastning eller kors.

Å andra sidan, metoder som skapar fukt utan att koka vatten kör risk att utveckla betydande bakterier från sittande vatten. Dessutom både luftfuktare och förgasare kan öka risken för utveckling av mögel i huset, och högre luftfuktighet bostäder är perfekt grogrund för dammkvalster. Det är viktigt att stänga av antingen maskin om fönstren börjar stelnar med fukt, om inte en läkare rekommenderar natten användning.

Även om åsikterna går isär om luftfuktaren och SPRIDARE i fråga om vilket är bättre, de flesta överens om att nyckeln till att hålla dessa maskiner går bra och förhoppningsvis fri från bakterier är att rengöra dem ofta. Använd inte överblivet vatten i behållaren från kvällen innan. I stället ersätta det med nytt vatten varje kväll. Följ tillverkarens rekommendationer för antingen maskin att se till att du använder den på rätt sätt och hålla den ren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.