Vad är några problem som orsakas av Iklädd höga klackar?

Det finns många dokumenterade problem som orsakas av att bära höga klackar. Några av dessa är små, bara pågår med enstaka slitage. Andra problem som orsakas av att bära högklackat kan vara mer allvarliga och kräva behandling, speciellt när vi åldras.

Ett av de vanligaste problemen som orsakas av att bära höga klackar är blåsor på fötterna. Detta inträffar när skon gnuggar foten på fel sätt, driver två tår tillsammans eller på annat sätt pressar tårna. Vissa blåsor kan minskas genom att man ser skor ordentligt passform. Också nya höga klackar ska bäras med bandage på tårna och på hälen tills skon bryts det. Du kan också prova mollskinn eller vadderade mollskinn att stoppa nya sko blåsor innan de uppstår.

När en sko som orsakar blåsor eller ömhet ignoreras kan du få liktornar. Detta är återigen ett av de gemensamma och mindre problem genom att bära höga klackar. En smal tå ruta i en sko, och fötterna knuffas framåt in i tårna, liksom friktionen mellan fot och sko kan leda till smärtsamma liktornar. Fötterna kan också bli tätt callused.

Smala tå lådor och foten snett nedåt är ofta orsaken till problem genom att bära höga klackar. När foten sitter fast i skon, kan du uppleva inte bara blåsor och liktornar, men också hammertoes, Hallux Valgus och tånagel problem svamp. Andra problem som orsakas av att bära höga klackar kan påverka strukturen på foten, och resten av kroppen.

Håll fötterna i ett upplyft läge för många timmar på dygnet ibland skapar en förkortad hälsenan. Denna förkortning får bära plattare skor mindre bekväm eller nästan omöjligt. Om du finner obehag i bär plattare skor, kan du avsluta några av de problem som orsakas av att bära höga klackar genom att med jämna sänkning av höjden på skon. Det kan innebära att du så småningom ta upp frågan, utan att orsaka stort obehag för foten, och du får ett par nya skor varje månad. Det kan också hjälpa att gå barfota hemma.

Andra problem som orsakas av att bära höga klackar är:

 • Stress frakturer -sprickor eller brott på skelettet, vanligare när vi åldras.
 • Twisted /stukat /brutit fotleder -förvandlas en fot iklädd högklackade skor.
 • Pump Bump -utvidgningen på baksidan av hälen gör den sticker ut och vara röda eller svullna.
 • Ledsmärta -särskilt i tårna och på bollar i fötterna, det gemensamma kan bli kroniskt irriterad och förvärras när klackar bärs hela tiden .
 • neuroma -vävnad tillväxt under tårna som leder till extrem smärta.
 • ryggproblem -kan vara relaterade till att bära höga klackar och dålig postural anpassning.

Med de problem som orsakas av att bära höga klackar, det är en bra idé att välja dem för sporadiska slitage, eller att bara ha dem när du måste, som i en kontorsmiljö. Ändå tillfällig användning, eller ens daglig användning sannolikt inte kommer att orsaka många problem om du använder skor endast för arbete eller spel, och sedan byta till en mer bekväm och stödjande sko för resten av dagen. Problem kan också minskas genom att köpa skor som passar ordentligt, och har tillräckligt utrymme i tårna.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.