Vad är några hälsorisker som för tidigt födda barn Face?

Den normala längden på en graviditet är ca 40 veckor. Graviditeter som varar i minst 37 veckor anses full sikt. Tack vare modern medicin, men är det nu möjligt för spädbarn att överleva även om de är födda efter den så lite som 23 till vecka 26 av graviditeten. Men att göra det i världen är inte slutet på kampen för de flesta för tidigt födda barn. De har ofta en rad hälsoproblem, alltifrån den mycket allvarliga för bara besvärande.

Ett av de allvarligaste problemen tidigt födda barn ansikte är omogna lungor. När ett barns lungvävnad inte har haft tillräckligt med tid att utvecklas i livmodern, andningssvårigheter är vanliga. Den lungvävnad av ett ofött barn mognar vanligtvis i 34: e graviditetsveckan. När ett barn föds för tidigt, men hans lungor saknar ett protein som behövs för lung elasticitet, som kallas ytaktiva. Detta protein är nödvändigt för att inflationen i lungorna lättare och hindrar dem från att kollapsa.

Eftersom andningssvårigheter är så vanliga hos för tidigt födda barn, är de ofta övervakas andnöd som spädbarn. Vid behov är mekaniska ventilatorer används för att hålla syre på lämpliga nivåer i barnets kropp och att upprätthålla den nödvändiga lufttrycket i lungorna. Ibland är en konstgjord tensiden som används. Lyckligtvis är prognosen god, och för tidigt födda barn kan ofta växa upp och leva ett normalt liv efter behandlingen.

tidigt födda barn löper även ett större risk för infektioner efter förlossningen. Läkare ger ofta för tidigt födda barn antibiotika för att hjälpa dem att bekämpa infektioner. Dessutom är för tidigt födda barn ges ofta vätskor genom ett IV eftersom de ofta inte kan amma eller konsumera mjölk från en flaska. Ett tidigt födda barn kan också placeras på en säng med en speciell varmare för att hjälpa till att bibehålla sin kroppstemperatur. Ibland är en cellofan också för att bidra till att förhindra förlust av värme och vätska från tidigt barnets tunna hud.

Det finns många andra hälsofrågor som för tidigt födda barn ansikte, allt från problem med blodkärlen och blödning i hjärnan till andningsuppehåll och anemi. Dessa problem är oftast identifieras i barn som är födda före 30 till 33 veckor av graviditeten. Efter 34 veckor, komplikationer är mycket mindre vanligt.

Prognosen för de flesta för tidigt födda barn är bra, och många fortsätter att vara frisk och problemfri så småningom. Men vissa går på att få allvarliga och bestående förutsättningar, inklusive blindhet, dövhet och inlärningssvårigheter. Mental retardation och cerebral pares är inte ovanligt hos barn som fötts för tidigt. Långsiktiga lung frågor kan diagnostiseras också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.