Vad är hälsofrämjande egenskaper i Peppermint?

Hänvisning till hälsofrämjande egenskaper pepparmint sträcker så långt tillbaka som till tiden för de gamla romarna och grekerna, och är även med i Bibeln. I denna gamla sammanhang har pepparmynta används ofta i kronor och buketter i ett försök att avvärja fylleri. Även detta läkemedel indikation för pepparmynta kanske inte finns idag, de gamla grekerna och romarna tuggas också pepparmint efter måltid att friska andetag och för matsmältningen. Med tiden har pepparmynta blivit en av de mest populära efter måltid smaker i produkter som myntverk och gummi, som används idag precis som myntablad var i gamla tider, att fräscha andan och för matsmältningen.

pepparmynta arter Mentha x piperita , är arter av mynta mest använda i såväl kommersiella produkter som tuggummi eller myntverk, samt hälsofrämjande produkter inklusive hud behandlingar , tandkräm, och eteriska oljor. Effekten av pepparmint som ingrediens i hälsobefrämjande produkter kan tillskrivas dess höga koncentration av mentol, en organisk förening som visat sig ha starka counterirritant och lokalbedövning kvaliteter.

De gamla grekerna och romarna använt pepparmint i sin råa form, antingen tuggas eller på annat sätt med hjälp av blad och blomknoppar av anläggningen, är idag pepparmint som vanligen används i raffinerade eller förädlade former. Pepparmynta eterisk olja är den vanligaste av dessa, och görs genom destillation av blad och blommande tips av pepparmint anläggningen. Kanske ett brett utbud av hälsofrämjande indikationer för pepparmynta finns i praktiken för aromterapi, som utnyttjar den naturliga egenskaper växter och örter genom användning av destillerade eteriska oljor.

Peppermint eterisk olja har många uppgifter inom och som härrör från bruket av aromterapi. Den kylande och lugnande egenskaper pepparmynta eterisk olja gör det till en värdefull ingrediens för lugnande och uppfriskande på huden. Pepparmynta eterisk olja kan användas i en lotion och appliceras på huden för att lindra irritation och smärta associerad med vattkoppor och bältros. När tillsätts vatten pepparmintolja kan göra ett uppfriskande fot blötläggas eller ett kylbad att behandla solskadad hud.

Peppermint olja är också indicerat som en användbar ingrediens i munvatten och kan användas i något högre koncentrationer för att behandla huvudvärk och tandvärk. En av de vanligaste indikationerna för pepparmintolja är dock för behandling av illamående. För denna användning kan pepparmintolja släppas på en vävnad, och höll nära näsan under inandning. Denna metod är särskilt effektivt för behandling av illamående på grund av åksjuka, graviditet och baksmälla. Pepparmynta olja kan också blandas med vatten och honung till en te. Denna metod är användbar för behandling av illamående på grund av sjukdom, och kan även lindra halsbränna, kräkningar och matsmältningsbesvär. Vid behandling av matsmältningsbesvär, dock pepparmynta oftare används i form av ett örtte, där bladen är doppats i varmt vatten, snarare än med hjälp av destillerat eterisk olja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.