Vad är hälsofrämjande egenskaper av Tranbär?

Tranbär är mer än bara klarröda bär används för att göra tranbärssås under helgen. De är faktiskt packat med ett sortiment av vitaminer och ämnen som kan främja den allmänna hälsan. Som med många växter som har hälsofrämjande fördelar, tranbär måste konsumeras regelbundet och i stora volymer för dessa förmåner skall iakttas. Dessutom tranbär bäst används som förebyggande medicin, snarare än som en retroaktiv behandling av villkor som redan har uppstått.

En av de mer rikliga tranbär är Vaccinium macrocarpon , finns i nordöstra regionen av USA. Andra tranbär i Vaccinium släktet finns inom hela norra halvklotet från Europa till Asien, tillsammans med tranbär i släktet Oxycoccus. Alla tranbär är vintergröna växter som kan växa som släpar vinstockar eller låga buskar i den sura förhållandena i mossar. Dessa växter producerar distinkta röda bär som skördas på hösten och säljs färska, torkade, frysta och förpackas till juice. Många människor dra nytta av hälsofördelarna med tranbär genom att dricka rikliga mängder tranbärsjuice.

En av de mest kända hälsofrämjande egenskaper tranbär är deras förmåga att hålla sig till de bakterier som orsakar urinvägsinfektion (UVI), vilket hindrar UVI från att sätta i. När tranbärsjuice konsumeras av någon med en aktiv UVI kan bären kunna förhindra spridningen av smittan och saften kommer säkerligen att hjälpa patienten spola skadliga bakterier och toxiner. Denna bakterier kämpar egendom kan också främja hälsa i tarmarna och i munnen, försök med regelbundna alkoholkonsumenter tranbärsjuice tyder på att tranbär kan bekämpa plack och karies.

människor som konsumerar tranbär regelbundet kan också bekämpa magsår mer enkelt, eftersom tranbär tycks minska bakterier i samband med sådana sår. Tranbär har också massor av antioxidanter, som har visat sig vara användbara i kampen mot cancer och hjärtsjukdomar. Vissa människor tycker också konsumerar tranbär på grund av deras distinkt skarp smak, som par väl med en rad livsmedel.

hälsoeffekterna av tranbär kommer att kompenseras av stora mängder socker konsumtionen, så artificiellt sötade tranbär produkter får inte vara ett hälsosamt val. För att få ut det mesta av tranbär, dricka tranbärsjuice blandas med naturligt söta frukter, och går lätt på socker i tranbärssås. Du bör också inta åtminstone en servering en dag av dessa frukter för dem att vara effektiva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.