Hur väljer jag de bästa Over the Counter nässpray?

Det är viktigt att välja en OTC nässprayen baserat på dina symtom och deras svårighetsgrad. De flesta sprayer är avsedda att lindra symtom vid förkylning, allergier och influensa. Du ska välja nässpray med minsta möjliga medicin som fortfarande kommer att vara effektiva, särskilt om du är gravid eller ammar. Huvudtyperna av OTC nässpray är koksaltlösning och oximetazolin hydroklorid.

Saline-baserade över disk nässprayen är gjord av mestadels vatten och en saltlösning. Detta används för att bidra till att lugna inflammerad vävnad i näshålan som kan leda till en täppt och rinnande näsa. I de flesta fall saltlösning-baserade nässprayer är säkra för gravida kvinnor, även om det fortfarande viktigt att få en läkare om lov före användning. Om du fortfarande är osäker om säkerheten i ett OTC salt spray kan du göra din egen genom att blanda vatten med lite salt. Barnens sorter finns också.

Den mest effektiva typen av OTC nässprayen är i allmänhet en som är oximetazolin hydroklorid-baserad. Afrin ® är ett av de mest kända varumärken i oximetazolin hydroklorid nässpray. Du bör endast använda oximetazolin hydroklorid som riktas, och inte använda den för mer än fem dagar för att förhindra skador på näsan. I allmänhet är patienterna rådas att använda två eller tre sprayningar i vardera näsborren en gång var tolfte timme så länge symtomen kvarstår.

Om du bara har en mild täppt näsa, kanske du vill undvika att använda en oximetazolin hydroklorid-baserat över disk nässprayen. De kan vara vanebildande, vilket innebär fortsatt användning kan leda till ett beroende. Detta kan orsaka allvarlig skada för nasal vävnad, och kan även göra symtomen fortsätter även efter förkylning eller allergi har passerat. I vissa svåra fall näsblod och ett långsiktigt beroende på produkten kan förekomma. Om du tror att du har ett beroende av nässpray, kontakta din läkare för behandling alternativ.

Det finns också ett över disk nässpray som kan förebygga symtom på en kall från början. Generellt bör du använda denna produkt när symtomen först börja visas. De flesta patienter märker en minskning av antalet symptom samt en kortare förkylning i allmänhet. Andra nässpray kan användas vid behandling av allergier.

Gravida kvinnor avråds från att använda läkemedel nässprayer, särskilt de som innehåller oximetazolin hydroklorid. Detta beror främst på att mycket lite forskning har gjorts på de potentiella effekterna av medicineringen kan ha på en utveckling av barn. Om du känner verkligen att du behöver använda ett läkemedel nässpray under graviditet för allvarliga obehag, tala med din läkare om behandlingsalternativ. Att undvika vissa mediciner är särskilt viktigt under den första trimestern.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.