Hur kan jag hjälpa alla Get Along under semestern?

Många av oss påbörja den eviga strävan att se alla våra syskon, kusiner, mostrar, farbröder och svärföräldrar umgås under helgen. Samtidigt hoppas på en fredlig familj get-together alltid spirar är det tyvärr inte alltid ett realistiskt mål. Oavsett om en krets av vänner eller en storfamilj kan faktiskt klara sig under semestern bör inte ses som en måttstock för ditt eget bästa avsikter. Det finns ett antal saker du kan göra för att hjälpa dina nära och kära umgås under loven, men resten av året är upp till dem.

En viktig punkt är att hålla din semester förväntningar realistiskt och flexibelt. Även om det skulle vara trevligt att ha hela storfamiljen under ett tak för semester måste du acceptera att det inte kan hända. Om du kan acceptera en mindre idealiserad plan för den kommande semestern, så kan din positivitet kan smitta av sig på familjemedlemmar närvarande. När folk kan plocka upp på varandras positiva attityder, får de ofta tillsammans under loven mycket bättre. Det kan vara bättre att ha en mindre grupp består av människor som interagerar bra tillsammans än en större grupp människor som inte gör det.

Om ditt mål är att se omtvistat släktingar umgås under loven, då du kanske måste spela en roll som förhandlare eller medlare. Du kan behöva tala med varje relativ för sig och försöka få på orsaken till deras konflikt. Även en väpnad vapenvila eller ett avtal att vara oense kan vara tillräckligt för att hjälpa sparring släktingar umgås under helgen. Om du kan lyckas få de två parterna att tala ansikte mot ansikte innan semestern återförening, kan rensa luften ännu mer. Ingen har känsla bakhåll under en semester get-together.

Du måste förstå att julen kan vara en blandad kompott av känslor för alla. Vissa familjemedlemmar eller vänner kanske föredrar att vara ensam under helgen för sin egen personliga skäl. Om du verkligen vill att folk ska klara sig under loven, lönar det sig att respektera deras önskemål och inte tryck in dem i obekväma sociala situationer. Om en familjemedlem inte kan delta i en familj händelse i personen, kan andra familjemedlemmar ordna fortfarande för en familj konferenssamtal, en levande webbchatt, eller ett videoband av händelsen. Det kan vara bättre att tillåta enskilda att göra sina egna beslut om semester deltagande.

Om du har ett hus fullt av släktingar och ni fruktar det värsta, att undvika den fruktade driftstopp. Familjemedlemmar som redan kan vara stressad från deras egna semestern ritualer, så det lönar sig att hålla saker ljus och vänlig under familjens samvaro. Konflikter uppstår ofta till följd av kollektiva tristess, så för att hjälpa alla klara sig under loven, planerar en rad gruppaktiviteter. Efter en tidig middag, kan hela familjen gå på bio eller andra lokala attraktion. Vissa kanske vill hjälpa till några timmar på en välgörenhetsorganisation matservering eller gå på en shoppingtur. På natten kunde alla se på grannskapet julljus och bildskärmar. Tricket är att hålla sig i rörelse och fortsätta prata.

Även om du inte planerar en storfamilj händelse, är det fortfarande viktigt att din närmaste familj umgås under helgen. Tänk på att barn kan arbeta bort sömn skulder, så ge dem tid att vila och koppla av. Håll ut på familjens resor eller hela dagen underhållning tills alla i familjen har haft tid att anpassa sig till en semester tänkande. Du kan se det som en resa till mormors hus, men din make /maka eller barn får se det som 12 timmar instängda i en bil om de inte får tillräckligt med vila innan.

Framför allt om du vill ha dina vänner, arbetskamrater och familj umgås under loven, se till att föregå med gott exempel. När folk ser du undvika småaktiga konflikter på arbetsplatsen eller visa ärlig tillgivenhet till din familj, är det mer sannolikt att följa ditt exempel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.