Hur kan jag få hjälp för någon som är Injektion av heroin?

När människor drabbas stadiet för injicering heroin de är oftast i mitt uppe i en smärtsam och svår beroende. Om de inte nått den än, de snart kommer att ske genom fortlöpande användning. Heroin är mycket kraftfullt, mycket farligt och mycket beroendeframkallande, och när en person är helt beroende, är det extremt svårt att sluta använda. Den beroende eller heroinmissbrukare är inte den enda drabbade. Fara och känslomässig smärta finns för barn till en person som injicerar heroin och för alla familjemedlemmar eller vänner att titta på en person som förstör sig själv på detta sätt. De flesta människor vill få hjälp, men inte hur man gör det, och de är begränsade i sin förmåga att erbjuda hjälp om inte någon injicerar heroin väljer att ändra sitt beteende.

De många som har sett en missbrukare fortsätta på en destruktiv bana snabbt kan påstå att det finns praktiskt taget inget sätt att starka arm en person till att ge upp beroende. Drastiska åtgärder kan vidtas, som rapporterar en person för narkotika innehav, eller vanvård av barn men det är inte troligt att ändra beteende. Det bästa en människa kan göra i förväg om en diskussion med en missbrukare är att ha namnen på vissa lokala platser som kommer att behandla den personen direkt. Med andra ord, förbereda för en diskussion om droger, göra en del efterforskningar för att hitta tillgängliga platser, och erbjuder sig att skicka den personen att någon av dessa platser. Samordna barnomsorg om det behövs, för att undanröja en potentiell oroa sig in behandling.

Om en person har problem med att forska i frågan, överväga att tala med en läkare eller en lokal drogmissbruk stödgrupp som Anonyma Narkomaner. Fråga om metoder för att sluta och lokala program. Sedan kontakta dessa program och utan att ge mycket detaljer om den beroende, be om allmän information om priser och en längre tid kan det ta att komma in i en missbruksbehandling program, lägre kostnader program kan ha en längre väntetid.

Frågan om eventuella barn att vara i vården av en person som injicerar heroin måste tas upp. Det kan vara nödvändigt att göra något den beroende inte gillar, som kontaktar barn skyddsåtgärder tjänster att ta barnen från ett hem. Vissa familjer har möjlighet att kringgå detta genom att ta barnen med sig hem medan de hoppas att beroende familjemedlem blir bättre. Det kan vara klokt att få någon form av förmyndare, trots att, vid behov, eftersom de medicinska beslut eller saker i skolan kan kräva förmåga att auktoritativt agera. Om du ringer något liknande organ för skydd av barn, se till att statens vilja att acceptera de barn för tillfällig vård, eller viljan hos flera släktingar för att tillhandahålla denna vård.

När man injicerar heroin regelbundet, de ofta inte kan försörja sig själva. Detta kan leda till ansökningar om pengar. Även om det är bra att hjälpa till genom att betala hyra eller mat, är det olämpligt att lämna en missbrukare pengar, vilket bara kan omvandlas till narkotika. Människor kan i stället vill göra överenskommelser med missbrukare har hyresvärden att betala hyra direkt till hyresvärden. Presentkort till dagligvaruhandeln, och helt enkelt shoppa matvaror för missbrukaren kan förhindra att denna fråga också.

heroinmissbrukare inte bara löper risk att dö från att tillföra ett kraftfullt ämne. De har en ökad risk för blodburna sjukdomar som orsakas av att dela nålar. Ett annat sätt att hjälpa människor som injicerar heroin är att ta reda på om någon region eller stad nål utbytesprogram. Dessa kan ge en säkrare metod för intravenös droganvändning, men ingen metod är helt säker.

I slutet är dock det enda sättet att erbjuda hjälp till människor som injicerar heroin att stödja dem som inte stöder deras drogbruk och vara där när de slutligen villiga att sluta. Att ge information om olika sätt att sluta, och hjälpa till med tjänster som kan uppehålla livet eller skydda barn till en missbrukare är också mycket hjälpsamt. Tyvärr övertygande en person att sluta är aldrig lätt och inte möjlig om inte personen vill. Det är ofta lättare att hjälpa någon som återhämtar sig från heroinmissbruk än det är att ge stöd medan personen fortfarande är starkt beroende och inte kan behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.