Hur kan jag Shave mitt skägg utan att få inåtväxta hårstrån?

För alla som har gått igenom erfarenheterna från rakning, inåtväxta hårstrån är det mest irriterande hinder för mjuk, hår-hud. Både kvinnor och män rakning, antingen för hygien eller av kosmetiska skäl. Varje del av kroppen som växer hår kan rakas och är mottagliga för inåtväxta hårstrån. På ben, armar, armhålor, bröst och blygd region är några av de mer erkända sådana. Men för män, rakning av skägg kräver extra omsorg växer håret i ansiktet. Inåtväxta hårstrån som oftast förekommer i skägg området och göra det svårare för mannen att raka nästa gång. Även ansiktet kan vara ett mer problematiskt område är det möjligt att sänka inåtväxta hårstrån.

En inåtväxande hår är ett hår som lockar tillbaka och växer in i huden och orsakar inflammation i den punkt på inträngning. Döda hudceller kan sedan samlas runt irriterade området och bildar en papule. En papule, också känd som en rakkniv bula, är en liten, tog missbildning i huden som markerar platsen för en inåtväxta hår.

Orsakerna till inåtväxande hårstrån kan antingen bero på skägget hårstrån själva eller felaktig rakning teknik. Stel och lockigt skägg hår är mer sannolikt att bli inåtväxta. Dessutom, rakning för nära huden med ett blad kan irritera den. Genetik kan diktera hur lätt rakning orsakar inåtväxta hårstrån. Män med porer som lätt fälla smuts och olja, och män med känsliga hårsäckarna är mer benägna att få inåtväxta hårstrån.

Från utsidan ser skägg området för en man med många inåtväxta hårstrån helt enkelt mycket knöliga hud. Men det är faktiskt knottrig hud som är mört, smärtsamma, och kliande. Pustler har potentialen att bli smittade, vilket leder till bristning och blödning. I kroniska fall kan ett stort antal sprickor lämna huden med hårda, oregelbundna ärrvävnad.

En av de mest populära råd för att undvika inåtväxande hårstrån är att försiktigt exfolierar huden, vilket eliminerar döda hudceller, lossnar tips för inåtväxta hårstrån, och rensar ut hårsäckarna. Först våt svamp eller luffa med lite varmt vatten och sedan pressa överflödigt vatten ut och försiktigt massera huden i en cirkelrörelse med den.

Du kanske också väljer att behandla rakkniv stötar med aktiva ingredienser. Salicylsyra är en aktiv komponent i hudvård formler visat sig synbart förbättra rakkniv gupp. Försök att undvika produkter med alkohol, som torkar huden och stänger porerna, vilket ökar risken för instängda hårstrån. Om du redan har inåtväxande hårstrån, försiktigt lyfta slutar ut med pincett utan plockning håret. Sedan minska något rodnad på huden yta med produkter som innehåller trollhassel, azulen, och allantoin.

När din hud har införts för ett friskare regim, bidra till att förhindra uppkomsten av framtida inåtväxta hårstrån genom att köpa en kvalitet rakhyvel och behålla sin klinga optimalt vassa. Sedan justerar dina rakningen teknik. Undvik att dra i huden eller om för mycket tryck på bladet. Även raka längs riktning skäggväxt. Genom att upprätthålla denna strategi över tid kan huden bli fri från fula inåtväxta hårstrån.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.