Vilka olika typer av Diagnostic Imaging Services?

bilddiagnostiska tjänster används för att framställa bilder av inre delar av kroppen. Dessa bilder används för att diagnostisera sjukdomar, såsom cancer, eller avvikelser i karossen. Bilddiagnostik faller antingen överföring, eftertanke, eller nukleära utsläpp avbildning och bygger på teknik och medicinsk utrustning som används för att skapa bilden.

bilddiagnostiska tjänster som använder överföring tänkbar inkluderar röntgen och datortomografi ( CT) scan. Röntgenbilder tas genom att skicka en elektromagnetisk stråle genom kroppen att producera bilden. Ben kommer att vara vita och muskler kommer att vara grå. Alla andra vävnader och organ kommer att visas som mörka utrymmen.

En datortomografi är en medicinsk bildbehandling process som använder röntgen och datorer för att visa tvärsnitt eller skivor av uppgifter. Uppgifterna ger en mer detaljerad bild av kroppen än en x-ray ensam. Dessa bilddiagnostiska tjänster används ofta för att upptäcka hjärnskador eller tumörer, och kan även användas för att undersöka andra inre organ.

eftertanke bilder produceras när högfrekventa ljudvågor sänds genom kroppen. Ljudvågorna studsar vävnader och organ med olika hastigheter baserad på vävnad densitet och spåras med hjälp av datorprogram. De ljudvågor sätts sedan samman till en bild.

sonography bildframställning, även känd som ultraljud, är en välkänd typ av eftertanke bilder. Normalt används för att visa bilder av ofödda foster, kan ultraljud också användas för att upptäcka tumörer i lever eller njurar. Bilddiagnostik tjänster som utnyttjar sonogram kan avgöra om det finns hinder i blodflödet och om nedsatt organfunktion är ett problem.

Magnetisk resonanstomografi (MRT) är en typ av nukleär utsläpp avbildning som innebär magnetisering protonerna i kroppens vatten molekyler genom en scanner. Resultatet är en hög kontrast upplösning som visar potentiella problem i de organ och mjukdelar. Nuclear avbildning är särskilt användbart att identifiera problem med blodflödet och hjärtat.

En annan av de bilddiagnostiska tjänster som använder kärnkraft utsläpp bildbehandling positronemissionstomografi (PET). En liten mängd radioaktivt material, kallas ett radioaktivt läkemedel injiceras eller sväljas av patienten och sedan reser till organ. Som material metabolizes avger den gammastrålar. Den PET-undersökning kan upptäcka utsläpp gamma ray och konvertera data till en datorbild. Bilden används för att förstå förändringarna i både funktion och uppbyggnad av ett organ som kan bekräfta oegentligheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.