Vilka är de vanligaste sjukdomar i gallblåsan symptom?

Det finns en rad sjukdomar som utvecklas i gallblåsan. Några av de sjukdomar som producerar anmärkningsvärt liknande symtom, medan andra producerar särskiljande symtom. Alla återkommande smärta eller tryck i buken är värt en resa till läkare.

Gallsten är en av de vanligaste sjukdomar som kan uppstå i gallblåsan. Gallsten är unika i att nästan 90% av personer som lider av dem utvecklar inga symtom alls. Om gallsten orsakar smärta, är det mycket troligt att du kommer att ha din gallblåsan bort. Gallblåsan bort är den vanligaste behandling för att eliminera symptom sjukdomar i gallblåsan pga gallsten.

En del människor som upplever gallsten kan utveckla en komplicerande tillstånd som kallas akut kolecystit. Detta är en inflammation i gallblåsan och utvecklas när gallstenar blockera kanaler. Sjukdomar i gallblåsan symptom i samband med akut kolecystit illamående och kräkningar samt svår smärta som är på den övre högra sidan av buken. Patienter kan också uppleva feber och frossa också. Akut kolecystit kan leda till perforation av gallblåsan eller kallbrand.

Kronisk kolecystit är ett tillstånd där den drabbade utvecklar gallsten och gallblåsan blir inflammerad. Det är vanligt att gallblåsan att utveckla ärrvävnad och bli stel. Sjukdomar i gallblåsan symptom på denna sjukdom inkluderar gasbildning och smärtor i buken efter måltid. Patienten kan även illamående och lider av kronisk diarré.

Ibland stenar utvecklas i gallgången i motsats till i gallblåsan. När detta inträffar, kan patienten uppleva gulsot, blek avföring och en hjärtklappning, ofta i kombination med ett blodtrycksfall. De kan också uppleva den mer vanliga symtom på sjukdomar i gallblåsan, illamående, kräkningar, feber, frossa och smärta i övre högra sidan av buken.

GALLSTENSANFALL är ett annat villkor i gallblåsan. Gallblåsan sjukdomssymptom som är associerade med GALLSTENSANFALL smärta i övre delen av buken på höger sida. Smärtan kan vara mycket intensiv och sträcker sig in i övre delen av ryggen. Under en attack av GALLSTENSANFALL, kan patienten drabbas av illamående och kräkningar också.

Det finns många förhållanden som kan påverka gallblåsan. Om du upplever något av symptomen ovan, är det viktigt att söka läkarvård. Även om vissa villkor i gallblåsan orsaka obehag eller tillfällig smärta, andra är allvarliga och kan leda till bestående hälsoproblem om det inte behandlas omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.