Vi människor av asiatiskt ursprung har svårt metaboliserande alkohol?

Vissa personer av asiatiskt ursprung har märkt att de har svårt att hantera alkohol, uttryckt av överdrivna ansiktsuttryck rodnad, svettning, ökad kroppstemperatur, och en högre puls efter att ha förtärt en liten mängd alkohol. Detta syndrom kallas "Asian flush" och kan vara väldigt pinsamt, speciellt om det kommer oväntat. Detta orsakar många människor att tro att människor av asiatiskt ursprung inte kan hantera alkohol, men detta är inte riktigt sant. Asian flush kan påverka icke-asiater också, men den genetiska mutation som orsakar sjukdomen är mycket vanligare bland människor med asiatiskt ursprung.

När de flesta människor konsumerar alkohol, är det bearbetas av två leverenzymer. Den första, alkoholdehydrogenas, omvandlar alkoholen till acetaldehyd. Den andra, aldehyd dehydrogenas konverterar acetaldehyd till ättiksyra, som sedan kan brytas ned till koldioxid och vatten, som kan vara ofarligt uttryck från kroppen. Med överdriven konsumtion kan denna process ta lite tid, eftersom de flesta studenter har upptäckt, men levern kommer så småningom att metabolisera alkohol.

Många av asiatiskt ursprung, men har en genetisk mutation som begränsar bildandet av aldehyd-dehydrogenas, vilket resulterar i en ansamling av acetaldehyd, som kan vara giftiga i stora mängder. Symptomen på asiatiska färg är indikatorer på att giftet har byggt upp tillräckligt för att ge upphov till att försöka bli av med den genom svett eller kräkningar i extrema fall. Om asiatiska flush drag, bör alkoholkonsumtion avbrytas för kvällen så att kroppen metabolisera alkohol som redan i ett system.

Asien färg, liksom alla frågor alkohol tolerans, är till viss del genetisk. Den kan också påverkas av faktorer som kroppsbyggnad eller huruvida livsmedel har förbrukats i måltiden. Asian flush agerar inte på samma sätt för alla människor det berör. Vissa, till exempel, kan dricka flera öl innan lidande skadeverkningar, medan andra kan ha endast en liten mängd alkohol innan sjukdomskänsla. Det är en bra idé för alla människor att förstå gränserna för sin kropp och inte överskrida dem.

Det finns tecken som tyder på att vissa åtgärder kan vidtas för att minska effekterna av asiatiska flush. Konsumtionen av socker har kopplats till en ökad förmåga att metabolisera alkohol. Offer för asiatiska spola kanske vill överväga att beställa drycker med en hög fruktoshalt eller äter godis strax innan det dricks. Det är också en bra idé att undvika kryddstark mat och varma temperaturer, vilket kommer att leda till flush även utan alkohol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.