Varför Förkylning Symtom verkar bli värre på natten?

Alla som har behandlat förkylning vet att värk, smärtor och allmänt obehag tycks öka under kvällstimmarna. Vissa människor förstår att de gemensamma förkylningssymptom är helt enkelt tydligare på natten, när det finns färre distraktioner att dra uppmärksamheten från obehag. Är dock att det finns en eller två faktorer som kan bidra direkt eller indirekt till en ökning av svårighetsgrad förkylning symtom under natten.

En faktor som kan bidra till ytterligare obehag av förkylningssymtom under kvällen är det faktum att kroppen nu är horisontellt snarare än vertikalt. Stående eller ens sitta i en upprätt position under dagtid distribuerar den vanliga mängden tryck eller allvar som ständigt är på kroppen. När folk ligger ner i liggande ställning, att trycket fördelas på ett annorlunda, och kan resultera i ytterligare trycket på sinus hålrum. Detta fenomen kommer säkert att öka obehag upplevs av kyla lidande.

En annan aspekt av vår kropp funktion som kan spela en roll i svårighetsgrad vanliga förkylningssymptom är vår naturliga kropp rytm eller cykla. Ibland kallad dygnsrytm cykeln, justerar denna process produktion av hormoner som bygger på tid på dygnet. Hormoner som producerar antikroppar som bekämpar infektioner är mer aktiva i dagsljus, och förseningar i produktionen på natten. Det innebär att våra naturliga försvar är något svagare på natten, och kan resultera i en uppgång i svårighetsgraden av symtom på förkylning.

Det finns sätt att hjälpa till att minimera effekterna av de skärpta förkylning symtom under kvällstimmarna. Det finns flera utmärkta över disk nattetid kalla system som kommer att bidra till att lindra sådana frågor som täppt näsa, huvudvärk, hosta och allmän värk i kroppen. Även om symptomen inte kommer att vara helt dolda, kommer dessa kalla kontrollsystemen vanligtvis obehag av de vanligaste förkylningssymtom och låta den sjuke att få lite välbehövlig vila.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.