Vad är skillnaden mellan svamp och anti-svampdödande?

medicinska området är berömt för sin jargong. Människor som arbetar inom detta område använda många ord, fraser och förkortningar som inte är allmänt kända. Dessa villkor är ofta baserade på latin och sinsemellan utbytbara, mycket till bestörtning hos allmänheten. Antimykotisk är ett av dessa ord. Det finns ingen medicinsk term "anti-svampdödande. " Det finns dock begreppet "svampdödande. " Mot svamp och svampdödande betyder samma sak: att hämma tillväxten av svamp. När medicinsk människor använder "anti" med en term, betyder det mot eller motsatsen till den term som används. Begreppet "anti-svampbekämpning" skulle därför betyda att inte hämma tillväxten av svamp.

En annan latin bygger sikt är svampar pluralformen av svampen. En svamp är en icke-blommande växt som saknar klorofyll, det ämne som ger växterna sin gröna färg. Några exempel på en svamp innehåller svamp, mögel, mildews, och jäst. Även om vissa av dessa är gott att äta och vissa är bra för att göra bröd och läkemedel, andra kan hälsorisker. Således utvecklade vetenskap svampdödande läkemedel.

De flesta människor har hört av fotsvamp och Jock kliar. Dessa villkor är överväxt av en typ av svamp. Symptomen för en svampinfektion, oavsett var den finns på kroppen, kan innefatta klåda, sveda, hudrodnad och beroende på plats, en tjock, vitaktig färg ansvarsfrihet. Det enda undantaget till dessa symptom är när överväxt ligger på en tånagel eller nagel. Nageln blir väldigt tjock och missfärgad. För dessa förhållanden, de flesta läkare rekommenderar att använda ett svampdödande läkemedel.

Det finns många OTC svampdödande läkemedel som finns på marknaden. Några exempel är Lotrimen ®, Tinactin ®, Vagistat ®, Monostat ® och Micatin ®, för att nämna några. Nästan alla de över disk svampdödande läkemedel är appliceras lokalt, till höger på huden där svampinfektion finns. Vissa orala läkemedel finns tillgängliga men som kräver en läkares ordination. Om du använder aktuell medicinering, räknar med att behandla området i minst en vecka, beroende på vilken svamp du väljer. Om du väljer att använda tablettbehandling, räkna med att betala lite mer och ta dem i ca 6 veckor.

Även det medicinska området kan använda många termer inte alltid begripliga för allmänheten, de utveckla läkemedel och behandlingar för att hjälpa oss att må bättre. Antimykotisk medicinering hålla galenskap av fotsvamp och andra mycket obehagligt svampinfektioner, från att ta täten i våra liv. Om ett använt en "anti-svampbekämpningsmedel," en skulle göra svampen växa mer, inte en trevlig tanke. När du väljer ett svampdödande behandling, även beakta hur läkemedlet tas och hur länge man måste använda det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.