Vad är skillnaden mellan den högra hjärnhalvan och vänster hjärna?

Hjärnan är uppdelad i två halvklot, den högra hjärnhalvan och vänster hjärnan. Det är en mycket komplex struktur, men en modern teori föreslår att varje sida är ansvarig för en annan typ av tänkande. Det är mycket svårt att skilja två strukturer, men experiment har fastställt att en sida har mer aktivitet för särskilda typer av hjärnaktivitet än den andra.

Enligt denna teori är den högra hjärnhalvan som ansvarar för slumpmässig, intuitiv, holistisk, syntetisera och subjektivt tänkande. Den vänstra hjärnan är ansvarig för: logik, sekventiell, rationell, analytisk, och objektiva tänkande. Varje person har en bias, baserat på hur de använder den högra hjärnhalvan och vänster hjärnhalva för att lösa problem.

Människor som har en högra hjärnhalvan dominans tillämpas första gången kreativitet för problemlösning. De är mer beroende av intuition och snabbt förstå den övergripande bilden av en situation. Som regel högra hjärnhalvan tänkare är inte mycket detalj-orienterad.

Vänster hjärnan dominerande människor föredrar anledning över allt annat. De använder rationell logik identitet orsaken till ett problem och sedan fundera på hur att lösa det. Som en allmän regel, vänster hjärna tänkare är detalj-orienterad.

Skillnaden mellan höger hjärnhalva och vänster funktioner hjärna var först under tidiga försök att identifiera orsakerna till tal frågor. En obduktion av en patient med en svår talstörningar visade en stor tumör på vänster sida av hjärnan. Denna tumör orsakade patienten att förlora förmågan att skapa en logisk tankegång, men behålla möjligheten att tala.

Ytterligare forskning och undersökningen visade ett djupt samband mellan områden i hjärnan och olika typer av uppgifter. Forskningsområdet har ökat avsevärt, som arbete med stroke rehabilitering och hjärnskada behandling bli mer important. The mer vi vet om hur den högra hjärnhalvan och vänster hjärnans funktion, desto bättre behandlingsplaner vi kan skapa för att hjälpa dessa patienter att återhämta sig.

Skillnaden mellan höger hjärnhalva och vänster hjärnhalva är verkligen en av preferens. Båda delarna fungerar normalt och är skyldiga att arbeta tillsammans med en rad olika uppgifter. Den personliga önskemål som vi visar mellan detaljer och allmänna regler är relaterade till vilken sida av hjärnan vi föredrar att använda. Många fysiologer förkasta denna idé om halvklotet dominans och påpekar att denna inställning är en av personlighet. En person kan tränas till att använda någon sida att en tillräcklig nivå av skicklighet att det inte finns någon klar preferens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.