Vad är skillnaden mellan bestraffning och konsekvenser?

föräldraskap och i många andra aspekter av livet, det finns en distinkt skillnad mellan straff och konsekvenser. Logiska konsekvenser är det naturliga resultatet av beteende. Till exempel, om man beslutar att råna en butik, det finns flera logiska konsekvenser. En konsekvens är att en bryter mot lagen, är en annan att butiken är bestulen. Bestraffning är utanför konsekvenser. Rånaren som får fångas ansikten straff för sina handlingar. De är inte de naturliga konsekvenserna av sina handlingar, men istället finns ytterligare saker, som fängelse tid, så att han kan ställas inför som följd.

I föräldraskap, många barns utveckling experter nu påstå att hjälpa till att korrigera beteenden genom att förstå konsekvenser är helt annorlunda än att straffa barn i hopp om att de kommer att agera i framtiden. Ett barn, som vägrar att göra sina läxor, kan göras för att göra sina läxor som en logisk följd. Ett barn som förlorar privilegier för att inte göra sina läxor är straffas. Att tvinga ett barn att göra läxor är inte ett straff. Ta bort TV privilegier är inte en konsekvens.

En del föräldrar, men försök att definiera några straff som konsekvenser. Exempelvis kan ett hus regeln vara att läxor ska göras innan du tittar på TV. Alltså konsekvensen av att inte göra läxor kan innebära att barnet inte får titta på TV. Detta blir snabbt bestraffning om andra förmåner tas också bort, eller om barnet ges tid outs eller tas om restriktioner. För att hålla sig inom den logiska konsekvensen modellen, ett tydligt samband måste upprättas mellan beteende och konsekvenserna av beteendet.

Ännu mer logisk ber barnen att städa upp efter sig. Återigen en följd av ett barn som rufsar till sitt rum är att han måste städa den. Detta är inte straff. Ett straff för ett barn Messina upp rummet skulle ha något att göra med själva agera. Ett barn som har leksaker tagit bort för att han trasslat till sitt rum är inte bevittnar en följd av hans handlande, utan att straffas för sitt beteende.

Teorin bakom att använda straff i stället för följder är att straffet snabbt avslutar en oönskat beteende. De som argumenterar för disciplin med hjälp av logiska konsekvenser tyder dock att använda konsekvenserna i stället för straff hjälper ett barn att förstå nästa logiska steg när du gör ett bra eller ett dåligt val.

Teoretiker hävdar att när barnen inser naturligtvis att resultatet av totalt Messina upp deras rum spenderar massor av tid på att rensa upp det, kommer de att gradvis börja tänka innan de handlar. Barnet ovilliga att läxor kommer att inse att han eller hon måste göra det även om det är en kamp om det. Vidare får han /hon inte får titta på tv tills den är klar.

Använda logiska konsekvenser i stället för straff är en gradvis process. Inte alla barn kan lära sig att se ut innan de språng. I själva verket kan vissa barn vara motiverade av negativ uppmärksamhet att fortsätta att bete sig illa. Om varje gång barnet får en trevlig liten pratstund med lärare eller förälder, då kan faktiskt förstärka beteende, eftersom chatten är en konsekvens. Vissa logiska konsekvenser klart mycket farligt, såsom att låta ett barn att komma för nära en ugn, så att han eller hon lär sig det är varmt.

Men det är också klart till graden av överbefolkade fängelser, att straff inte alltid är effektivt att stoppa människor från att begå fler brott. Graden av fängelse återfall är dauntingly hög, vilket många att tro att straff-baserade disciplin tycks visa sig vara ineffektivt med många vuxna. Vissa program i fängelserna bidra till att lösa en följd av beteendet. Till exempel kan offer eller anhöriga till offren sitta ner med en person som skadar dem och hjälpa dem att förstå hur brottet påverkat dem. Dessa program har visat sig vara tankeväckande och ibland livet förändras för människor som har begått allvarliga brott, genom att helt enkelt visa dem konsekvenserna av sina handlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.