Vad är några utvecklingsproblem barn kan ha?

Även om diagnos av utvecklingsproblem i ett barn kan vara förödande, det är ganska ovanligt. I ett 1994 rapporten från US Census Bureau National Health Interview Survey (NHIS), i åldersgruppen barn under fem år, endast 3,4% av barnen har utvecklingsproblem. Ett barn med en utvecklings-problem eller störning har en betydande försening fysiskt, kognitivt eller psykiskt. Detta kan manifesteras på många olika symptom, bland annat problem med att gå, att förstå och använda språk, följande instruktion, äta och så vidare. Det är viktigt att notera att om barnet lider av svårigheter med syn, talsvårigheter eller hörsel, han eller hon inte nödvändigtvis utvecklingsmässigt försenade.

Även om det är en allmänt accepterad tidsplan för utveckling, vad som anses "normalt" kan variera avsevärt. Språkutveckling och promenader kan variera kraftigt mellan barn och fortfarande anses vara normala. En del barn föds för tidigt och behöver extra tid för att hinna ikapp med barn sin egen ålder.

utveckling kan påverkas av många saker. Om barnet lider av ett fysiskt funktionshinder, han eller hon inte kan utvecklas längs en normal tidslinje. Till exempel kan om han eller hon har ryggmärgsbråck, gå inte komma lika lätt eller inte alls.

Många barn sätta vissa färdigheter på is samtidigt utveckla andra, vilket är fallet med ett barn som är inriktad på att krypa men försummar arbetar på finmotorik för en kort tid. En del barn kan helt enkelt inte intresserade av att nå en milstolpe för närvarande, och föräldrar kan bli oroliga för att de inte är att utveckla "normalt. "Tal kan till synes vara fördröjd på grund av en odiagnostiserad problem såsom en hörselskada.

En av de primära utvecklingsproblem att det medicinska området har fokuserat mycket av sin uppmärksamhet på är en grupp som kallas genomgripande störningar i utvecklingen (PDD). Dessa omfattar ett brett spektrum av sociala och störningar information som till exempel autism spektrum störningar. Ett autistiskt spektrum störning är en neurobiologiska tillstånd där kommunikativa och sociala förmågor är försenade. Detta spektrum av utvecklingsproblem ingår Aspergers syndrom. Andra störningar karakteriseras som PDD omfatta Desintegrativ sjukdomar och PDD-inte annat anges (PDD-NOS).

Andra utvecklingsproblem som kan orsaka försenad utveckling omfattar Attention Deficit /Hyperactivity Disorder (ADHD), tourettes syndrom, cerebral pares, Obsessive Compulsive Disorder (OCD), sängvätning och allmänna lärande sjukdomar som dyslexi. Läkare kan inte alltid ta reda på varför ett barn upplever utvecklingsproblem. Det kan vara ett resultat av ett problem i hjärnan till följd av ett biologiskt eller neurologisk defekt. Andra orsaker till utvecklingsproblem kan vara genetiska eller miljörelaterade. Om du eller din läkare misstänker utvecklingsproblem, han eller hon kommer att beställa en involverade utveckling bedömning av barnets språk, psykiska, sociala, fysiska och emotionella förmågor för att fastställa problemet och besluta om en behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.