Vad är förhållandet mellan en Nut Allergi och jordnötter?

Det finns en stor korrelation mellan en jordnötsallergi och en mutter allergi. Även om de flesta människor diskutera födoämnesallergier tenderar att kombinera jordnötter och nötter träd i en, på en grundläggande biologisk nivå, de två är helt olika. Jordnötter är faktiskt baljväxter och de växer i marken. Nötter, som verkligen är nötter, växa i träd och inkluderar cashewnötter, mandel, pekannötter, valnötter, pistaschnötter, pinjenötter, hasselnötter, paranötter, makadamianötter och hickory nötter.

Trots de botaniska skillnaderna mellan en jordnöt och ett träd mutter, finns det några anmärkningsvärda likheter för personer som lider mutter allergier. För det första kan både jordnötter och nötter träd orsakar extrema allergiska reaktioner. För det andra, en person med en mutter allergi kan få en allvarlig reaktion med endast de minsta exponering för den felande mutter-precis som jordnötter. För det tredje, typiskt, var man finner jordnötter, kommer det också att finnas nötter-gemensamma platser för dolda nötter i bakverk, godis, glass, och etnisk mat. För det fjärde både jordnötsolja och utvinna och träd oljor mutter och extrakt har proteiner som orsakar allergier.

Vanligtvis trettio till fyrtio procent av dem med en jordnöt allergi har också en allergi träd mutter. Grundläggande forskning menar att både jordnötter och nötter träd är potenta allergener, varför de fortfarande är den högsta bland de livsmedel som orsakar dödlig utgång. Annan forskning menar att det finns vissa strukturella likheter mellan protein i jordnötter och att av trädet muttern. I allmänhet en person som har en jordnötsallergi bör också undvika nötter av rädsla för att utveckla en allergi träd mutter-och vice versa.

Typiskt, har en reaktion mot jordnötter en större chans att förvandlas till anafylaxi än en reaktion på nötter. Anafylaxi kan uppträda inom några sekunder att konsumera en jordnöt eller i sällsynta fall, ett träd mutter. Symtomen kan pågå upp till några timmar. Den påverkar hud, tarmar, blodkärl, hjärta och andning delar av en person som har en jordnöt eller en nöt allergi. Klåda, nässelfeber, kräkningar, kramper, får svårt att andas på grund av svullna passager, och svimning förekomma. I värsta fall kan det orsaka en djup, dödliga stötar.

Dessutom kan både jordnötter-i högre grad-och nötter träd-i mindre grad-orsaka utövat-inducerad anafylaxi . I dessa fall utövar en person som inte ens vet att han har en födoämnesallergi äter mat, och sedan. Samma symptom ses i vanlig mat-inducerad anafylaxi ses, men den kan timmar efter att ha ätit en jordnöt eller träd mutter. Följaktligen en allergi finns, men kan den person som har svårt att bestämma att han har en jordnöt eller nötter allergi grund av den tid mellan konsumtion av livsmedlet och symptom på angrepp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.