Vad är förhållandet mellan Huvudvärk och Neck Pain?

Om du läser detta, då är du troligen söker en förståelse för hur frekvent huvudvärk och ont i nacken kan anslutas. Men eftersom du läser vidare, sitter upp och ta notis-bokstavligen. Det finns faktiskt ett samband mellan huvudvärk och ont i nacken och den största boven är dålig hållning. De flesta människor som tillbringar flera timmar varje dag sitter framför en dator göra det samtidigt som lutar för långt framåt eller åt sidan. Detta är ett recept för ansträngda muskler i nacken och smärta som kan migrera till huvudet.

För att åskådliggöra hur det är möjligt att ansluta prickar mellan kroppshållning, huvudvärk och nacksmärta, är det nödvändigt att undersöka vad som händer med de första sju kotor i ryggraden när man sitter i en böjd över ståndpunkt. Sternocleidomastoideus som går från baksidan av örat på framsidan av halsen blir sträckt, medan musklerna i bakhuvudet måste anstränga sig för att kompensera för balans. Detta sätter press på nackbenet nerv, som är placerad vid den lilla ihåliga vid skallbasen. Eftersom detta är en stor sensorisk nerv, det är den väg genom vilken nacksmärta kan resa direkt till ditt huvud.

Medan lyssna din mammas råd att sitta upp rakt kan bidra till att undanröja huvudvärk och nacksmärta, felaktiga arbetsställningar är inte den enda orsaken till detta cyklisk relation. Trauma eller skador på ryggraden eller bindväv av halsen kan också leda till detta syndrom. I själva verket har studier visat att frekvensen och svårighetsgraden av huvudvärk och ont i nacken är betydligt högre i människor som har förlorat en viss grad av fysisk halsen kurva på grund av sådana skador. En ny behandling i dessa fall är användningen av en cervikal Curve Korrigering Device (CCCD), en anordning som är avsedd att gradvis träna ompositioneringen av halsen på ett liknande sätt som ortodontisk hängslen göra för tänderna.

Det är en annan möjlig väg som huvudvärk och ont i nacken kan resa tillsammans och resan startar från marken vid fötterna och benen. Till exempel kan adduktorer av kalvarna blir stressade genom att bära höga klackar eller till och med knähögt strumpor som är för hårt. Som inflammation och stress bygger från att tvinga dessa muskler i en onaturlig stat, nerver avfyra smärtsignaler från hjärnan som studsar på ben och fötter i nacken, käken och huvudet.

Bortsett från att vidta försiktighet för att undvika muskel stam och dålig hållning, over-the-counter läkemedel såsom acetylsalicylsyra kan bidra till att minska inflammation och smärta. Om huvudvärk och ont i nacken inte avtar kan dock massage terapi vara till hjälp. Dessutom finns ett icke-invasiva, icke-missbruksbehandling i undersökande stadier kallas occipital nervstimulering (ONS). Inledande kliniska prövningar visar att denna behandling kan förbättra symtom hos dem som inte är lyhörd för andra former av behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.