Vad är en Klor Allergi?

Klor allergi kan betyda flera saker. Det kan innebära någon form av allergisk reaktion mot klor, om det är sväljas, snusas, eller i kontakt med huden, vilket inträffar vid simning och eventuellt duschar. Alternativt kan det hänvisa till det faktum att utvidgas exponering för klor kan göra vissa människor mer benägna att allergiska reaktioner på den kemiska eller andra saker. Dessa allergiska reaktioner kan ha symptom som astma eller allergisk rinit. I alla dessa fall, vissa människor tycks ha känslighet för klor och bör noga övervakas eller har olika former av behandling vid behov.

Sanna histamin reaktion mot klor kan komma i många former. Vissa människor behöver bara de minsta exponering för att utveckla saker som astma från denna kemikalie, och de kan vara i fara om de utsätts ständigt genom att simma eller dricker vatten, som behandlats med klor. Ett antal vatten företag gör sanera vatten genom att tillsätta klor, och dricka det kan orsaka symptom som magbesvär, illamående och kräkningar för någon som faktiskt har klor allergi. Eftersom detta samma vatten skulle användas för bad och dusch, kan andra symptom uppstå som hudutslag eller allergisk dermatit.

Många människor har inte problem med klor intag, men visar klor allergiska symptom, eftersom de tillbringar mycket tid simning. Efter simning, astma eller hösnuva symtom utvecklas. Det finns antydan om att detta inte alltid är en indikation på klor allergi, men att exponering för klor på en frekvent basis kan göra att vissa människor att bli mer benägna att astma och hösnuva. I båda fallen, om dessa villkor förefaller uppstå i samband med bad i klorerade pooler, finns det rekommenderade behandlingen.

När en klor allergi eller utlösa misstänks läkarna behandla det som de gör många andra former av allergier. De kan ge antihistaminer, som hjälper reaktion gripande histamin. Detta kan behandla både hud och symtom rinit. Eftersom behandling, undvikande av klor i framtiden kanske inte nödvändigt. Astma utveckla exponering skulle också behöver åtgärdas, och läkare kan göra detta genom att rekommendera både kort och lång sikt inhalatorer. En kombination av antihistamin behandling och inhalatorer astma kan göra det möjligt för många människor att ha fortsatt exponering för klor.

Ibland fortsatt exponering rekommenderas inte, även med behandling. Detta kan särskilt gälla när reaktioner uppstår om en person dricker några ämnen som behandlas med klor. I detta fall skulle behandling och undvikande rekommenderas. Folk skulle dricka buteljerat vatten om intaget det största problemet, och de kan använda filter för att ta bort klor från vatten som använts för duschar.

Det bör noteras att en klor allergi är ganska ovanligt, och det medicinska samfundet inte har mycket att säga om detta ämne. Det är dock viktigt att nämna detta som ett möjligt allergen till läkare om man misstänker. Det finns behandling för de flesta typer av allergier och en ökad medvetenhet om att använda klor i pooler inte alltid är det bästa valet. Alternativa salter som främjar mindre reaktion kan rekommenderas som säkrare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.