Vad Controversy omger Nya vaccin mot livmoderhalscancer?

vaccin mot livmoderhalscancer, som kallas Gardasil eller HPV-vaccin har enorma att förhindra infektion av ett fåtal typer av humant papillomvirus virus. I vaccin mot livmoderhalscancer förhindrar infektion i fyra typer av HPV, och verkar ha mindre biverkningar. Trots sin relativa säkerheten har vaccin mot livmoderhalscancer provocerade en del kontroverser.

Några invändningar mot livmoderhalscancer vaccinet eftersom de anser att det sänder ett olämpligt budskap till barnen att det är okej att vara sexuellt aktiva. Vaccinering av pre-tonåring flickor är att vissa, som ger information om preventivmedel. Det verkar för att stödja ett beteende som i verkligheten en familj inte kan stödja. Föräldrarna är legitimt berörda om vaccinet ökande promiskuitet hos unga flickor och unga kvinnor.

Andra människor är oroade över att vaccin mot livmoderhalscancer kan skicka en annan fel budskap till unga flickor. De kan känna sig osårbar eller säker från upphandlande alla former av HPV, då vaccinet endast skyddar mot fyra av dessa virus. Detta kan leda till mer riskfyllda sexuella beteende, vilket kan öka förekomsten av hiv och andra sexuellt överförbara sjukdomar och tonårsgraviditeter.

Läkarna är oroliga för att både föräldrar och barn inte kan förstå bristen på skydd av vaccin mot livmoderhalscancer ger. I vaccin mot livmoderhalscancer hjälper till att minska risken att insjukna i HPV, men barn kan få andra typer. Läkare vill vara säker på att utbildning finns som hjälper både föräldrar och barn att se att vaccin mot livmoderhalscancer är inte ett universalmedel.

Många inom det medicinska samfundet är dessutom bekymrad över att föräldrar inte ser sina barn som "i riskzonen" för att få HPV. De är således glupskt främja livmoderhalscancer vaccination genom att ge så mycket information som möjligt. Även om en flicka som väntar tills hon är gift att delta i sexuella beteende, att hon fortfarande kunde få en av de former av HPV-vaccinet skyddar mot. I värre fall scenarier kan en tjej bli våldtagen, och det finns en god sannolikhet för att en våldtäktsman har HPV. Omkring 50% av personer som är sexuellt aktiva kommer slutligen kontraktet den.

En del räknare som får en nio eller tio år gammal vaccin mot livmoderhalscancer är inte sannolikt att öka promiskuitet. Det är antagligen så att en yngre flicka, som används för att få vaccinationer är inte troligt att ens inse vad de vaccin mot livmoderhalscancer är. För de föräldrar som berörs om att främja promiskuitet, kanske de helt enkelt kunna vaccinet som HPV, precis som vi har DTP. Yngre barn är mer oroad över att de ska få ett skott, än vad bilden är till för.

Men, detta är debatten om vaccin mot livmoderhalscancer sannolikt att fortsätta, eftersom det innehåller en grundläggande splittring i övertygelse om moral som är vanligt i USA. Med lämplig utbildning, förståelse och dialog med tiden, kan HPV-vaccin blir bara ytterligare en förebyggande åtgärd föräldrar göra för att skydda sina barn från ett potentiellt försvagande och dödlig sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.