Hur uppmuntrar jag en av makarna att delta äktenskapsrådgivning?

Det är ganska omöjligt att få en ovillig make att delta i sessioner äktenskapsrådgivning med dig, om de inte är domstol beställt. Om personen verkligen inte vill gå, kan man inte tvinga en make att gå till sessioner äktenskapsrådgivning. Ytterligare om maken går med på att delta i äktenskapsrådgivning men är inte villiga att ändra, kan rådgivning sessioner visa sig föga nytta.

I vissa fall kan en make tycker bara obekväm med tanken på tala med en främling om problem. Eller kan han eller hon känner att rådgivare och den make som vill delta äktenskapsrådgivning kommer att använda tiden till att gänget upp på honom eller henne. I dessa fall prata med maken om hans eller hennes ovilja att delta äktenskapsrådgivning kan hjälpa uppmuntra maken att åtminstone prova det.

En annan metod som kan vara till hjälp för den make som defensiv är att be maken att delta i möten äktenskapsrådgivning för dig. När maken inte känner att äktenskapsrådgivning kommer att sluta som en konfrontation miljö, men kan faktiskt hjälpa en maka eller make, kan han gå utan medgivande av att båda parter i äktenskapet bidrar till dess problem.

De flesta psykologer menar att om en make verkligen inte kommer att närvara äktenskapsrådgivning, den person som vill delta rådgivning bör fortfarande gå. Individuell rådgivning kan hjälpa en tydligt definiera sina egna behov och frågor. Om motvilliga maken märker att du nytta av rådgivning, han eller hon kan vara mer öppna för den i framtiden.

En make som är oroad över att dela sina personliga känslor i möten äktenskapsrådgivning kan också vara villiga att arbete genom en självhjälpsbok utförs på friska äktenskap. Detta skulle i sin tur leda till ett större intresse för rådgivning i framtiden, eller kan bidra till att lösa några av de viktigaste problemen i äktenskapet.

Om en person redan i rådgivning, bör en fallgrop definitivt undvikas. En enskild rådgivare bör inte bli ett äktenskap rådgivare. Det kan finnas en väsentlig intressekonflikt, och en etablerad förbindelse med ett äktenskap rådgivare kan sätta den andra maken på defensiven från början. Om en är redan i rådgivning, fråga en nuvarande terapeut för rekommendationer av äktenskap rådgivare som kan börja friskt med både mannen och hustrun och visar ingen partiskhet.

äktenskapsrådgivning generellt mest effektiv när båda parter är villiga att gå, och vill ändra sina vanor. Men i stället för rådgivning med en motvillig partner, se till alternativ som böcker, TV-program som Dr Phil visa, och band eller program som kan bidra till en make i slutändan känner sig mer bekväm. Dessutom deltar rådgivning privat, när en av makarna är ovillig. Rådgivning åtminstone ger en en plats att diskutera ont och frustration över frågor i ett äktenskap. Detta kan hjälpa diffusa spänningar inom äktenskapet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.