Varför har vissa människor har Innie Belly Buttons medan andra har Outies?

Jag är villig att satsa nästan varje wiseGEEK läsare tog en snabb undersökning av hans eller hennes egen navel situation precis innan du klickar på den här artikeln. Om du inte redan vet du att du vill. För att undvika missförstånd är innies sägas omfatta 90% av naveln befolkningen med outies står för resterande 10%. Den exakta orsaken till detta innie /outie naveln diskrepans förblir ett medicinskt mysterium, även om det finns några intressanta teorier flyter runt på Internet.

navel, även kallad naveln, faktiskt är kroppens första ärr. Navelsträngen, som levererade näring till fostret är rutinmässigt fastklämd bort kort efter att moderkakan har avlägsnats. Två klämmor är placerade några inches bort från barnets kropp, och att sladden är avskild mellan dem. De återstående resterna av navelsträngen vissna så småningom och faller av och lämnar ett litet ärr vi känner som naveln. För många människor är ärret konkava, vilket betyder att den avtar i kroppen. För andra, de återstående ärrvävnad sticker ut lite från kroppen.

En teori hävdar att den innie naveln är normen, medan en outie är resultatet av en genetisk avvikelse. Självklart denna teori om det naturliga urvalet inte åtnjuter utbredd popularitet bland outie naveln uppsättning. Det finns inga vetenskapliga bevis för att en outie är genetiskt förutbestämt, eller att en innie är standardinställningen när navelsträngen faller av.

En annan teori är att läkaren hantering av navelsträngen på något sätt kan påverka utvecklingen av en innie eller outie naveln. I själva verket är navelsträngen nästan alltid klämmas ut flera inches från kroppen, och de återstående sladden inte kan manipuleras kirurgiskt. När den faller av, är naveln ärret som för livet. En kirurgisk outie till innie omvandling är teoretiskt möjligt, men sällan utförts.

En del tror att outie naveln är resultatet av ett bråck i buken. Om musklerna i barnets mage väggar kollaps genom svaghet, ett tillstånd som kallas ett bråck, då barnets navel får sticka i stället för återstående konkav. Medan herniated villkoret faktiskt är möjligt, chansen att den permanent påverka inriktningen på en navel är minimal. I naveln är innie eller outie status beror i första hand bildandet av subkutan ärrvävnad, inte skadad muskelvävnad.

Medan vi i frågan, finns det några Sportfakta om bildande av navel ludd att jag känner mig tvungen att dela. Den vanligaste färgen på naveln ludd är blå, främst beroende på förekomsten av blå fibrer i moderna kläder. Belly knappar också locka fler ludd från nedan än från ovan. Det är troligt att mer personliga navel ludd kom från dina underkläder och byxor än från din skjorta. Jag vet inte vad de ska göra med informationen personligen, men man vet aldrig vad som kan dyka upp på en tävling en dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.