Vad kan föräldrar göra för att förebygga ätstörningar hos sina barn?

Det finns ett antal saker du kan göra för att förhindra ätstörningar i dina barn och de människor omkring dig. Genom att vara medveten om problemet med ätstörningar, tar ni redan det första steget i förebyggande. Det är särskilt viktigt för föräldrar att arbeta för att förebygga ätstörningar, och föräldrar bör komma ihåg att ätstörningar inte är begränsade till flickor, pojkar kan få ätstörningar också. I själva verket tar det ibland längre tid att få behandling för ätstörningar hos män och pojkar eftersom samhället inte är så vana vid dem.

förespråkar i ätstörningar behandling och förebyggande samhället säger att en av de viktigaste saker du kan göra för att förhindra ätstörningar är att projicera en sund kroppsuppfattning och förbli självsäkra. Du bör också undvika att göra bedömningar om andra människor på grundval av deras kroppstyper, och undvika att jämföra dig själv eller andra personer med särskilda kroppstyper. På så sätt kan du modell kropp-positiva beteenden.

Överdrivet kost och motion prata rekommenderas inte heller, som är konstant tillfällig bantning och inrättandet av "bra" och "dåliga" livsmedel. Istället är föräldrar uppmuntras att utbilda sina barn om hälsosamma och näringsrika livsmedel för att äta, fokusera på positiva, välgörande motion, snarare än att utöva för att förlora vikt. Den kan också bidra till att diskutera de allvarliga riskerna med ätstörningar med människor, många är inte medvetna om hur farliga ätstörningar är, och lite utbildning kan räcka långt om du vill förhindra ätstörningar.

Många av oss lever i ett samhälle där vikten är en mycket stor fråga, och tunna likställs med lycka. Om du kan, försök att hålla dessa sociala domar från ditt hushåll, med fokus på människors individuella prestationer och positiva egenskaper. När ett barn säger att "skådespelerska så-och så är verkligen vacker," till exempel, kan du lägga till "hon är också inblandad i en hel del välgörande ändamål," betonar ett drag som inte är relaterad till hennes vikt eller utseende. Du kan hjälpa till att förebygga ätstörningar genom att uppmuntra människor att göra förteckningar över deras positiva egenskaper, och genom att ofta beröm och bekräftelse för att påminna människor om att de är älskade för vilka de är, inte vad de ser ut.

erkänner tecken på ätstörningar är viktigt, även när du försöker hindra dem. Både flickor och pojkar känna ett starkt tryck att titta och handla på ett visst sätt, och även med gott om bevis för motsatsen, kan de känna sig driven att gå ner i vikt för att "passa in" Studier har visat att med regelbundna familjens mat och kommunicera ofta kan hjälpa till att förebygga ätstörningar och identifiera tidiga tecken, tillsammans med tecken på andra problem som kan uppstår i ett barns liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.