Vad är skillnaden mellan individuella Payer Hälso-och Universal Healthcare?

termer som "enstaka betalare vård" och "allmän hälsovård" är ofta kastas runt, särskilt under ett valår. Vissa personer är under intrycket att dessa termer är synonyma, men det finns en tydlig skillnad mellan enskilda betalare hälso-och allmän sjukvård som är mycket viktig att förstå. Även om båda systemen är normalt syftar till att göra hälso-täckning mer tillgänglig för människor, de arbetar på lite olika sätt.

Single betalaren sjukvård är en sjukvård, som administreras från en central fond. Ett klassiskt exempel på enstaka betalare vård är National Health Service (NHS) i Storbritannien. National Health Service administreras av den brittiska regeringen, och det grundades i kölvattnet av andra världskriget. Enligt detta system när patienter få vård betalar regeringen för det, med medel som samlas in genom skatter och andra verktyg. Vissa människor hänvisar till enstaka betalare sjukvård som socialiserade medicin, i en hänvisning till det faktum att det vanligen administreras av en regering.

Universal sjukvård hälsa täckning för alla. I vissa fall är en hälso-och sjukvården både enstaka betalare och universell, NHS, till exempel, omfattar alla brittiska medborgare. I andra fall använder en allmän hälso-och sjukvården en rad olika källor för att ge täckning, som kombinerar statliga medel, privata försäkringsbolag och så vidare för att se till att inga medborgare faller genom luckorna. Detta är en väsentlig skillnad mellan enskilda betalare hälso-och hälsovård, med vissa människor hävdar att användningen av en rad olika finansieringskällor är inte effektivt.

Det är också möjligt för en hälso-och sjukvården som ett enda betalare, men inte allenarådande. Det amerikanska Medicare-systemet som täcker seniorer är ett utmärkt exempel på denna typ av enstaka betalare system. I detta fall, när pensionärer få vård behandling betalar regeringen för att den med Medicare medel. För att vara berättigad till införande i denna enda betalare system ska seniorer även uppfylla flera kriterier.

Förstå skillnaden mellan individuella betalare sjukvård och allmän hälsovård kan tillåta dig att vara mer informerade i diskussioner om hälso-och sjukvård i din område. I USA i synnerhet, har skillnaden mellan enstaka betalare sjukvård och allmän hälsovård varit en viktig hake i många politiska kampanjer, med människor som föreslår olika blandningar av dessa system för att tillgodose vårdbehov för det amerikanska folket.

flesta första världen länder har en allmän vårdsystemet för att se till att alla sina medborgare omfattas. Vissa av dem är också enda betalare, med många vård reformvänliga vill enstaka betalare generella system som modell och hävdade att de är de mest effektiva och kostnadseffektiva. När man tittar på alla förslag till hälso-plan för din region i världen, kanske du vill behålla skillnaden mellan enstaka betalare sjukvård och allmän hälsovård i åtanke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.